BIST 10.261
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.457,49
HABER /  EKONOMİ

Taşerondan kadroya ilk geçişler başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çalışmalarına başlayan taşeron işçiler için düzenleme öncesi ilk işçiler kadroya alınmaya başladı. Aydın'da taşeron kadrosundaki hemşireler kadroya alındı.

Abone ol

Taşerona kadro konusunda son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Binlerce içşçinin heyecanla beklediği taşerona kadro konusunda ilk olarak Aydın'da hemşireler taşerondan kadroya geçiş yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen toplu açılış töreninde bir vatandaşın "Taşeron ne olacak Sayın Cumhurbaşkanım" diye bağırması üzerine "Bu işte taşeron olmaz. Ama taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor" diye cevap verdi. Başbakan Binali Yıldırım ise, "Taşeron ile çalışanların sorununu Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile hallediyoruz. 1 hafta içinde inşallah Meclise gönderiyoruz" dedi.

Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığının yoğun bir çalışma yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birlikte işi tatlıya bağladılar inşallah. Bu hafta içinde Meclise gitmesiyle bütçe müzakerelerinin de arkasından inşallah neticeye bağlanacaktır" açıklamasında bulundu.

KADROYA İLK GEÇİŞ AYDIN'DAN

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde taşeron firma bünyesinde çalışan hemşirelerin, 4/B kadrosuna geçiş sözleşmeleri imzalandı.

Toplam 31 hemşirenin 4/B kadrosuna geçirildiğini belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, hemşirelerin sözleşmelerini imzalarken, her biriyle sohbet ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Rektör Bircan, "Bundan sonra daha çok çalışın, mesleğinizin hakkını verin ve hastalarımıza nazik ve güler yüzlü davranın" diyerek hemşirelere çalışmalarında başarılar diledi.

Törene Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, ADÜ Genel Sekretervekili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başmüdürvekili Oktay Pahsa ve personel katıldı.