BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,96
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşeron işçi haberleri-5 Eylül 2013

5 Eylül taşeron işçi haberleri- Taşeron işçiler, 2013 taşeron yasası, taşeron, taşeron işçiler kadroya geçebilecek mi? Taşeron işçilerin maaşları ne olacak?

Abone ol

İNTERNET HABER-

Taşeron işçilerinin kadro sorununun çok önemli olmasına rağmen bir türlü gündemde yer alamamasına değinen Canalioğlu ‘’ Taşeron işçilerinin kadro sorunu hükümetin gündeminde değil.’’ dedi. Canalioğlu sözlerine şöyle devam etti;

İşçi ayrımları kabul edilemez

Taşeron işçilik, kamu kurum ve kuruluşları bünyesi dâhil tüm sektörlerde gün geçtikçe artarak kullanılan bir sisteme dönüşmüştür. Özel sektör işletmesinin emrine verilen, kendi alanları dışında çalıştırılan, aynı işi yaptıkları halde çok daha düşük ücret alan taşeron işçilerinin sorunları her geçen gün daha da büyümektedir. Aynı işi yapan işçilerin kadrolu, sözleşmeli, taşeron sıfatları ile birbirlerinden ayrılmaları kabul edilemez.

AKP hükümetinin emeğe saygısı yok

2002’ de 387 bin dolayında olan taşeron sayısı AKP hükümeti döneminde 4 kat artarak 2 milyon civarın kadar ilerlemiştir. Taşeronluk işçilerin temel haklarını yok etmekte, bir kölelik düzenine çevirmektedir. Açıkça görünen bu tablo çok vahimdir. AKP hükümetinin işçiye, emekçiye gösterdiği saygının açık bir göstergesidir.

Halkın iktidarında taşeronluk yok edilecek

Genel başkanımız ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak bizler halkımıza söz verdik. CHP iktidarında bir tek taşeron işçisi olmayacak. İşçiye, emekçiye saygı olacak. Her işçinin sendikası olacak, her işçinin sosyal güvencesi olacak.