BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tanrı misafiriyim deyip türbeyi soydu

Kalacak yerim yok diyen vatandaşa 'tanrı misafiri' diyerek türbeyi açtılar ancak adam türbedeki kasayı soydu.

Abone ol

Hatay'dan Adana'ya gelen bir kişiyi vatandaşlar "Tanrı misafiri" diyerek türbede kalmasına izin verdi. Ancak türbede kalan şahıs kasayı soyarak 3 bin lira çaldı.

Cemaat önce bekçiden şüphelendi, daha sonra ise tanrı misafirini takip ederek hırsızlığı saniye saniye cep telefonunu kaydedip, hırsıza itiraf ettirdi.

Adana'da ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Hatay'dan Adana'ya gelen Mahmut T.'nin (24) isimli bir kişinin türbe türbe gezerek kimsesiz olduğunu, yatacak yeri olmadığını söyleyip hırsızlık yaptığı ortaya çıktı.

Türbelerde yapılan toplantılara katılan ve burada cemaatin sohbeti sırasında dini bilgilerini onlara aktardıktan sonra güven sağlayan Mahmut T., daha sonra türbelerde bulunan ve görevlilerin maaşlarının ödendiği kasaları soymaya başladı.

Mahmut T., son olarak da Adana'da Şeyh Muhammed El Mihrabiy Aleyhi Esselem Türbesi'ne gelerek burada cemaatin sohbetine katıldı. Mahmut T., cemaatle sohbet ettikten sonra kimsesiz olduğunu ve gidecek yeri olmadığını belirtti. Bunun üzerine cemaat dini bilgisi de iyi olan Mahmut T.'ye "Sen Tanrı misafirisin seni evimizde misafir edelim" dedi. Ancak Mahmut T., "Ben evde kalamam ancak türbede yatıp kalkabilirim" deyince cemaat bunu kabul etti.

Sürekli türbede kalmaya başladı

Mahmut T., türbede kalmaya başladıktan bir hafta sonra türbede bulunan ve bekçi ile imamın maaşlarının ödendiği kasadan para eksilmeye başladı. Cemaat kasanın anahtarı bekçi ve imamda olduğu için ilk önce onlardan şüphelendi. Tanrı misafiri diye aldıkları ve dini bilgileri güçlü olan Mahmut T.'den kimse şüphelenmedi. Ancak cemaat arasından Hasan Karataş, hırsızın kim olduğunu öğrenmek için bir gün akşam türbenin penceresinden kasanın olduğu yeri takibe başladı. Türbede bir süre sonra ışık yandı ve tanrı misafiri olarak kabul ettikleri Mahmut T., kasaya yaklaşarak paraları çıkarmaya başladı. Bütün bu anları Karataş cep telefonu ile görüntüledi. Daha sonra cemaati çağırarak türbeye girip Mahmut T.'yi suçüstü yaptılar. Bu anları ise cep telefonu ile saniye saniye görüntülediler.

Cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntülerde, hırsızlık yapan Mahmut T.'nin önce üstü aranarak çaldığı paralar ortaya çıkartılıyor. Görüntülerde ayrıca, üzerinden paranın yanı sıra çok sayıda sakız, el feneri ve tel çıkıyor. Mahmut T., yaptığı hırsızlığı cep telefonu kamerasına "Allah affeder mi affetmez mi bilmem ama" diyerek şöyle anlatıyor: "Geceleri herkes gidince hazırladığım ince telin ucuna sakız yapıştırıp, kasanın para atılan deliğinden paraları tek tek çekiyordum. 3 bin lira para aldım bu zamana kadar. Daha önce de 3 türbede kalarak buradan bu yöntemle para çaldım. Ama vallahi billahi bir daha hırsızlık yapmayacağım. Bu bana ders oldu."

Cemaat ise hırsızlığın nasıl yapıldığını öğrenince "Bu şeytanın bile aklına gelmez" diyerek şaşkınlığını gizleyemedi. Cemaat, Mahmut T.'ya bütün yaptığı hırsızlık olaylarını anlattırdıktan sonra tövbe ettirip bıraktı.

Görüntüleri cep telefonunu çeken Hasan Karataş (50) ise kimsesiz ve dini bilgileri güçlü olduğu için türbeye tanrı misafiri olarak aldıkları kişinin hırsız çıkmasının kendilerini çok şaşırttığını kimseye güven kalmadığını söyleyerek, "Her gün kasanın yanında sakız oluyordu. Biz de çocuklar atıyor sanıyorduk. Ama Tanrı misafiri telin ucuna yapıştırdığı sakızla paralarımızı çalıyormuş" dedi.