BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,83
ALTIN 2.451,42
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de iki bina çöktü dehşet anları

TAKSİM Beyoğlu'nda 5 katlı iki bina çöktü. Gelen son dakika haberlerine göre Kurabiye Sokak'taki binanın enkazında kalanlar olduğu ileri sürülmüştü. İstanbul Valisi Vasip Şahin, enkazda birileri olduğu iddiasını yalanladı.

Abone ol

TAKSİM Beyoğlu'nda 5 katlı iki bina büyük bir gürültüyle çöktü. 

Beyoğlu İstiklal Caddesi yanında bulunan Kurabiye Sokak'ta beş katlı iki bina çöktü. Görgü tanıklarının aktardıklarına göre, binaların boş olduğu ancak giriş katlarında dükkanların bulunuyordu. Çöken binaların altında İstanbulluların uğrak mekanları arasında yer alan Köfteci Hüseyin ve Kallavi Meyhane bulunuyordu.

Taksim zambak sokak nerede

BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ VE SARSINTI OLDU

Taksim'de iki binanın çöktüğü Zambak Sokağı'nın hemen yakınında bulunan Kenan Usta Ocakbaşı isimli işyerinde çalışan bir kişi, yaşadıklarını anlattı

Tanık, "Çöken iki bina bizim binanın hemen yanında. Bu iki bina bir süre önce boşaltılmıştı. Binalar boştu. Ancak bir süre önce boşaltılmıştı. Binaların altındaki dükkanlar ise faal durumdaydı.

Büyük bir gürültü ve sarsıntı oluştu. O sırada herkes dışa kaçtı. Allah'dan can kaybı yok" dedi.

DHA'nın geçtiği haberde ise şu bilgiye yer verildi:

"Bir görgü tanığı, 'Binadan sesler gelince kapının önündeki insanlara bağırdık. Bina boşaltıldıktan sonra çökme oldu' dedi."

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şahin şunları söyledi:

"Bugün öğleden sonra burada 2 binadan oluşan bir blok maalesef çökmek suretiyle yıkılmış durumda. Şu anda içeride herhangi bir kimse yok, çevredekiler ve komşular tarafından ikaz edilerek dışarı çıkartılmışlardır. Ama yinede ekiplerimiz gerekli arama taramayı yapacaklardır. Temennimiz ölü ve yaralıların olmadığıdır.

Mevcut binalar tescilli binalardır. Bu olayla Tarlabaşı'ndaki kentsel dönümünde ne kadar gerekli olduğunu da görüyoruz. Şu anda arkadaşlarımız detaylı araştırmayı yapacaklar, biz de size detayları aktaracağız. Binanın 75 metrekaresi otel diğer tarafı ise otopark ve depo olarak kullanılıyor. Burada yer alan komşular içeridekileri ikaz ederek uyarmış ve içeride kimsenin kalmamasını sağlamış."