BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,16
HABER /  GÜNCEL

Suudilerden Kabe faciası için dev tazminat!

Suudi Arabistan Kabe'deki vinç faciasında vefat edenlerin yakınlarına 1 milyon riyal tazminat ödeneceğini açıkladı.

Abone ol

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı, Kabe'de tavaf alanı genişletme çalışmalarında kullanılan vincin devrilmesi sonucu vefat edenlerin yakınlarına 1 milyon riyal (yaklaşık 800 bin TL), yaralılara ise 5 yüz bin riyal (yaklaşık 400 bin TL) verileceği belirtildi.

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı, Kabe'de gerçekleşen vinç kazası ile ilgili açıklama yaptı. Kral Selman bin Abdülaziz'in kesin talimatlarını barındıran açıklama şöyle:

“ Vinç kazasında şehit olanların yakınlarına 1 milyon riyal verilecek. Öte yandan kazadan sakat olarak kurtulan kişilere de 1 milyon riyal verilecek. Ayrıca hafif yaralı olarak kurtulan mağdurlar için 5 yüz bin riyal verilecektir. Hasta yakınları ziyaretçi vizesi verilerek Suudi Arabistan'a gelebilir. Öte yandan şehit yakınlarından 2 kişi önümüzdeki Hac döneminde kraliyet davetlisi olarak misafir edilecek. Bundan sonra hiçbir şekilde Bin Ladin şirketi ihalelere alınmayacak. Ayrıca soruşturma bitene kadar şirket yöneticilerinin yurtdışına çıkışı yasaklanmıştır."

Öte yandan açıklamada  kazanın raporu da yayınlandı. Rapora göre acı kaza vincin yanlış konumlandırılması ve şiddetli rüzgardan kaynaklandı.

ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

Diyanet İşleri yetkililerden alınan bilgiye göre, Mescid-i Haram'da meydana gelen kazada yaralanan 238 kişiden 3'ü hayatını kaybetti. Böylece kazada ölenlerin sayısı 107'den 110'a çıktı.

Bu arada kazada yaralanan 21 Türk hacı adayından çeşitli hastanelerde tedavileri süren 11 yaralıdan 3'ü daha taburcu oldu.

Tedavileri devam eden 8 yaralının hayati tehlikeleri bulunmadığı bildirildi.

Öte yandan olayda vefat eden ve resmi işlemleri nedeniyle defnedilemeyen iki Türk hacı adayının da toprağa verildiği kaydedildi.