BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  GÜNCEL

Esad: Avrupa mülteci krizinin çözümü için teröristlere desteği durdurmalı

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad Rus TV kanalı Rossiya 24'te yayınlanan röportajında göçmen kriziyle ilgili Avrupa eleştiridi ve "teröristlere desteği durdurun" dedi.

Abone ol

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad Rus TV kanalı Rossiya 24'te yayınlanan röportajında Avrupa'ya öçmen kriziyle ilgili Avrupa ülkelerine tepki gösterdi. çağrısında bulundu.

Rossiya 24, Salı günü tamamı yayınlanacak röportajın bir bölümünü paylaştı.

Esad, "Eğer Avrupalılar mültecilerin kaderi hakkında kaygılılarsa teröristlere desteği durdurmalılar" dedi.

Esad şunu ekledi: "Bugün herhangi bir Suriyeli'ye şu an ne istediğini sorsak, ilk cevabı herkes için güvenlik ve istikrar olur" dedi.

Suriye lideri, ülkede krizinin çözümü için devam eden diplomatik temaslarla ilgiliyse şöyle konuştu:

"Mutabakata varmak adına diyaloğa devam etmeliyiz. Bununla birlikte eğer gerçek başarılar elde etmek istiyorsak; insanlar ölürken, kan dökülmesi sürerken ve insanlar tam güvende değilken bu imkânsızdır.

"Siyasi parti ve güçlerle, siyasi ve ekonomik konular, bilim, sağlık hizmetleri ve diğer konular üzerinde bir anlaşmaya vardığımızı farz edelim. Ancak Suriyeli yurttaşlar için öncelik güvenlikken bu anlaşmaları nasıl uygulamaya geçirebiliriz? Bundan dolayı, mutabakata varabiliriz ancak Suriye'de terörizmi yeninceye kadar hiçbir şeyi yürürlüğe koyamayız."