BIST 9.807
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,97
HABER /  GÜNCEL

AP Yeşiller Grubu Cizre'yi ziyaret etti!

AP Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms Cizre'de yaptığı ziyarette "çözüm silahta değil, siyaset çerçevesinde" dedi.

Abone ol

Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms, "Barış süreçleri tüm dünyada yavaş yürüyen süreçlerdir. Ama ne olursa olsun çözüm silahta değil, siyaset çerçevesinde gerçekleşen koşullardır" dedi.

Beraberinde Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Türkiye Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Naci Sönmez ile Cizre'ye gelen Harms, Cizre Belediyesini ziyaret ettikten sonra terör saldırılarının gerçekleştiği Nur Mahallesi'nde incelemede bulundu. Harms ve beraberindekiler daha sonra Cudi Mahallesi'nde, olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınlarını başsağlığı dileğinde bulundu.

HDP İlçe Başkanlığı binası önünde gazetecilere açıklamada bulanan Rebecca Harms, Cizre Belediyesinden beklentisinin ilçenin kanalizasyon başta olmak üzere alt yapısının yenilenmesi olduğunu söyledi.

Bunun için gerekli ön koşulun silahların susması ve çözüm masasına yeniden dönülmesi olduğunu ifade eden Harms, "Barış süreçleri tüm dünyada yavaş yürüyen süreçlerdir. Ama ne olursa olsun çözüm silahta değil, siyaset çerçevesinde gerçekleşen koşullardır" diye konuştu.

"Bayram bunun için iyi bir fırsat"

Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ise görevden alınan belediye başkanı Leyla İmret dışında başka kimseyi belediye başkanı olarak tanımadığını söyledi.

Dayanışmada bulunmak için ziyarete geldiklerini kaydeden Özdemir, şöyle konuştu:

"Sizin acınız bizim acımızdır .Kim olursa olsun ister üniformalı ister üniformasız olsun bütün ölen insanlar bizim kardeşlerimizdir. Burada denenmiş metotlar ilk defa denenmiyor, daha öncede denenmiş metotlar. Sonuç itibariyle acıdan başka, zarardan başka bir fayda getirmedi. Dolayısıyla yanlış bir yol devam etmenin hiçbir faydası yok. Mantık gerektiren silahların hemen susmasıdır. Önümüzde bayram var, bayram bunun için iyi bir fırsat. İki tarafı tekrar bir araya gelip müzakerelere devam etmeye davet ediyorum."

"Türkiye zarar görüyor"

"Madem ki bir güven sorunu var diyorlar, o zaman üçüncü tarafların gözlemci olarak buna eşlik etmesini teklif ediyoruz. Bize orada düşen bir görev varsa seve seve hazırız" ifadelerini kullanan Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Artık hiç kimse hayatını yitirmesin ve kimse zarar görmesin, Türkiye zarar görmesin. Çünkü Türkiye zarar görüyor. Belki havuz medyası burada olup bitenleri saklamış olabilir ama biz Cizre'nin sesini Avrupa'da duyduk, sesiniz Avrupa'ya kadar geldi. Demek ki bunları gizlemenin bir anlamı yok. O yüzden benim tavsiyem, mecliste seçilmiş olanlar bu fırsatı değerlendirmelidir."