BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.438,27
HABER /  DÜNYA

Suudi Kralın Halep için bağışladığı rakam!

Suudi Arabistan Kralı Selman, Halep halkına yardım için tüm ülkede yardım kampanyası başlatırken kendi hesabından da 5,3 milyon dolar gönderdi.

Abone ol

Suudi Arabistan yönetimi şimdiye kadar tek bir Suriyeli mülteci dahi kabul etmedi. Arabistan, mültecilerin tehlikeli Avrupa yolunu seçmelerine neden oldu ve zaman zaman da ağır eleştirilere maruz kaldı.

Şimdi yurtlarından ayrılmak zorunda kalan Suriyelilerin, Suudi hanedanının kuşkuyla bakmasının nedeni; tıpkı 2011 yılındaki Arap Baharı gibi Suudi Arabistan'daki düzeni rahatsız etmesinden korkması. Aynı zamanda dini görüşleri daha liberal olduğundan Vehhabilerin aşırı muhafazakâr İslam anlayışıyla uyuşmaması.

Suudi Arabistan'ın mülteci kabul etmemesinin başlıca nedeni bunlar olabilir. Ancak hem din hem dil hem de kültür olarak Avrupa'dan çok daha yakın olan Arabistan'ın mültecileri ülkye sokmaması vicdanları yaralayan bir konu. Tabi Kral Selman buna da bir çare bularak, vicdanlarını rahatlatmak için yüklü miktarda yardım kampanyası başlattı.

SUUDİ KRAL'DAN ARABİSTAN'DA HALEPLİLER İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamaya göre; Kral Selman'ın savaş ve ağır kış şartları nedeniyle yardıma muhtaç Suriyelilere ve özellikle yerlerinden ayrılmak zorunda kalan Haleplilere destek olmak için bugünden itibaren tüm ülkede Suriye'ye yardım kampanyasının başlatılması emrini verdiği belirtildi.

KİŞİSEL HESABINDAN 5.3 MİLYON DOLAR GÖNDERDİ

Suudi Kral Selman'ın yardım kampanyasına kişisel hesabından 5,3 milyon dolar, Birinci Veliaht Prens ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif'in 2,6 milyon, İkinci Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman'ın ise 2,1 milyon dolar bağışta bulunduğu yardım kampanyasına devlet bütçesinden de 26,6 milyon dolarlık tutar ayrıldığı belirtildi.