BIST 9.890
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.448,12
HABER /  GÜNCEL

Suudi Arabistan'da FETÖ operasyonu: 16 kişi...

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Suudi Arabistan'da, hac ve umre gibi organizasyonlar düzenleyerek elde ettikleri maddi geliri örgüte aktardıkları belirlenen 16 kişi adliyeye sevk edildi.

Abone ol

FETÖ soruşturması kapsamında Suudi makamlarca gözaltına alındıktan  sonra sınır dışı edilerek Türk yetkililere teslim edilen 16 şüphelinin, Ankara  Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin  soruşturmayı yürüten savcıya ifade vermeleri bekleniyor.

Suudi Arabistan'da hac ve umre gibi organizasyonlar düzenledikleri, bu  etkinliklerden elde ettikleri geliri FETÖ'ye kaynak olarak aktardıkları ve  örgütün Suudi yapılanması kapsamında faaliyetlerini sürdürdükleri tespit edilen  16 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Milli İstihbarat Teşkilatının etkin çalışmaları sonucu kimlik  bilgileri Suudi yetkililerle paylaşılan şüpheliler gözaltına alınarak sınır dışı  edilmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı  koordinesinde yürütülen operasyonda, uçakla Türkiye'ye getirilen şüphelilerin,  FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle Türkiye'de de haklarında yakalama kararı  bulunuyordu.