BIST 9.798
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.458,81
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de PYD'yi sarsan suikast YPG doğruladı

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin silahlı güçlerinden sorumlu özel komutanı öldürüldü.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın Suriye yapılanmasına büyük darbe. Lider kadrosundan Fehman Hüseyin'den sonra şimdi de Ali Botan kod adlı Hacı Kurhan öldürüldü.

Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın özel silahlı güçlerinden sorumlu Ali Botan kod adlı Hacı Kurhan, aracına düzenlenen saldırıda öldü.

ARACI HAVAYA  UÇTU

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın askeri kanadı YPG'de özel kuvvetler komutanı olarak bilinen Ali Botan, dün akşam saatlerinde aracına düzenlenen saldırıda öldürüldü.

SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Suriye-Türkiye sınırındaki Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinin Buveyer köyünde meydana saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

VAN CİVARINDAKİ BİR AŞİRETE MENSUP

Gerçek adının Hacı Kurhan olduğu öğrenilen militanın, PKK'nın Suriye uzantısında görev yapmadan önce Türkiye'de bulunduğu ve Van civarındaki bir aşirete mensup olduğu bildirildi.

YPG MİLİTANLARINI TÜRKİYE'YE GÖNDEREN EKİBİN BAŞINDAYDI

Kurhan, bölgede, YPG militanlarının Türkiye içine gönderilerek eylemler düzenlemesinden sorumlu isim olarak tanınıyordu.

YPG DOĞRULADI

Öte yandan YPG, sosyal medya hesabında "Ali Botan" adlı bir mensubunun "suikast sonucu" patlayan araçta öldüğünü duyurdu. Ancak örgüt, militanın görevini belirtmekten kaçındı.