BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.422,62
HABER /  DÜNYA

Suriye'den Türkiye'ye çılgın suçlama!

Bir Türk'e ait olduğu iddia edilen kimlik devlet televizyonunda gösterildi. Şam'ın çılgın iddiası, Tremse köyündeki katliamı bu Türk'ün yaptığı yönünde olmasıydı.

Abone ol

Suriye devlet televizyonu akıl dışı bir yayın yaparak  Tremse köyünde gerçekleşen katliamdan Türkiye'yi sorumlu tuttu. Televizyonda katliam sonrası enkazdan bir Türk'e ait kimlik kartı çıktığını iddia etti.

Bu kimliği ekrandan yayınlayan devlet televizyonu, Esad'ın yaptığı katliamı Türkiye'ye yıkma çabasına girdi. Çılgın iddiayı The New York Times gazetesi de haber yaptı.

Suriye devlet televizyonunda bir Türk savaşçıya ait olduğu ileri sürülen bir kimlik kartının gösterildiğini belirten gazete haberine şöyle devam etti:

"Adı Abdülselam Derviş olan bir esir, bölgede bir Türk savaşçı ve Libyalıların da bulunduğunu, ayrıca Türkiye'den gönderilmiş çok sayıda silah olduğunu söyledi."

KİMLİK HİÇ TÜRKİYE'NİNKİNE BENZEMİYOR

Ancak bu iddia muhalifler tarafından yazılan bloglarda yalanlandı. Televizyonda gösterilen kimlik kartının bir Türk'e ait olmadığına dair bazı işaretler olduğunu savunan muhalifler, herşeyden önce kimlik kartındaki ismin tipik bir Türk ismi olmadığına dikkat çekildi. Ayrıca kartın Türk kimlik kartlarına hiç benzemediği de vurgulandı.

Gazete konuyla ilgili haberinde, "Devlet televizyonu aynı zamanda köyde ele geçirildiğini iddia ettiği silahlarla dolu bir odanın görüntülerini yayınladı ve silah envanterinden muhaliflerin kullandığı silahların çoğunun ne kadar ilkel ve basit oldukları görüldü. Silahlar arasında 54 tabanca, dokuz roket atar, 5 bin mermi, 25 uydu telefonu ve 24 havan vardı ve özellikle de havanların elle kaynak yapılmış gibi olduğu görünüyordu" diye yazdı. (CNN Türk)