BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriye sınırında son dakika! 3 asker şehit oldu

Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi'nde sınır hattında nöbet tutan üç asker, açılan ateş sonucu şehit oldu.

Abone ol

ŞANLIURFA Ceylanpınar sınır hattında nöbet tutan 3 asker açılan ilk ateş sonucu şehit oldu. Olayla ilgili çelişkiler bilgiler de geldi. Bir iddiaya göre de cinnet geçiren asker arkadaşlarını vurdu.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, ''Ateşin Suriye tarafından gelip gelmediği de araştırmalarımız dahilinde'' dedi.

Olay gece yarısı saat 00.30 sıralarında Ceylanpınar İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Gökçayır Mahallesi yakınlarında meydana geldi.

Sınır hattında nöbet tutan kimlikleri henüz açıklanmayan 3 asker, sınırın karşı tarafı olan Suriye’nin Telhanzir Köyü mevkiinden açılan ateş sonucu şehit oldu. Olaydan sonra bölgeye Ceylanpınar ve Şanlıurfa’dan Özel harekat ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi. Sınır hattında önlemler arttırıldı.

Telhanzir Köyü’nde son zamanlarda IŞİD militanları ile YPG’liler arasında çatışmalar yaşanıyordu.

ŞANLIURFA VALİSİ: OLAYIN NASIL MEYDANA GELDİĞİNİ ARAŞTIRIYORUZ

Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde 3 askerin şehit olduğu olayının araştırıldığını söyledi.
Vali Küçük, askerlerin şehit olmasıyla büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Sınırda nöbet tutan 3 askerimiz, silahla ateş açılmasıyla şehit oldu. Askerlerimizin şehit olduğu olayın nasıl meydana geldiğini araştırıyoruz. Ateşin Suriye tarafından gelip gelmediği de araştırmalarımız dahilinde. Şuanda bölgede geniş çaplı araştırmamız devam ediyor. Sağlıklı ve net bilgiyi havanın aydınlanmasıyla açıklayacağız" dedi.

ASKER CİNNET Mİ GEÇİRDİ?

Öte yandan, sınır hattında nöbet tutan askerlerden birinin cinnet getirip 2 arkadaşını vurduktan sonra intihar ettiği ancak olayın sınırın hattında meydana geldiği için ateşin Suriye tarafından açıldığı da iddia edildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Ceylanpınar 1'nci Hudut Bölüğüne ait Boztepe askeri hudut karakolundaki olayda şehit düşen askerlerin kimlikleri açıkladı. Şehitlerin isimleri şöyle;

-Ramazan Yel,
-Kadir Yıldız
-Umut Aslan


Şehit olan askerlerin cenazeleri savcılık incelemesinin ardından Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna getirildi. Morg yakınlarına gelen bazı vatandaşlar şehit olan askerler için gözyaşı döktü