BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,90
ALTIN 2.439,25
HABER /  GÜNCEL

M. Ali Alabora mı Yavuz Bingöl mü linç edildi?

Yavuz Bingöl ile M. Ali Alabora'nın aldığı tepkilerin kıyaslanmasına eleştiren Süleyman Özışık "linç diyenler bayılmak ile ölmeyi birbiriyle karıştırıyor" dedi.

Abone ol

Kanal A ekranlarında Mehmet Toprak'ın modere ettiği Apolitik programında konuşan gazeteci Süleyman Özışık, Yavuz Bingöl'e dönük tepkileri eleştirdi.

Ahmet Hakan'a verdiği röportajda Erdoğan'ın Berkin Elvan'ın annesini yuhalatmasını savununca gündeme oturan Bingöl'ün gördüğü tepkiye M. Ali Alabora'nın gördüğü tepkinin çok farklı olduğunu savunan Özışık "linç diyenler bayılmak ile ölmeyi birbiriyle karıştırıyor" dedi. 

"HAKAN OTURDUĞU EVİN KİRASINI BÖYLE ÖDÜYOR"

Bingöl'ün tepki toplayan sözlerinin asıl suçlusunun Ahmet Hakan olduğunu savunan Özışık Hürriyet yazarının bilinçli bir şekilde röportajı çarpıttığını söyledi. Hakan için "oturduğu evin kirasını ödüyor bu şekilde, duygusal meseleler yani" diyen Özışık, ortada bir linç kampanyası olduğunu söyledi. M. Ali Alabora'nın Gezi eylemleri sürecinde hükümete yakın medyadan gördüğü tepkinin linç olmadığını öne süren Özışık iki olayı kıyaslamanın yanlış olduğunu söyledi.

"BU İNSANLARI SANATÇI DİYE TEPEMİZE ÇIKARTTIK"

"M. Ali Alabora'nın lince uğradığını söyleyenler bayılmak ile ölmeyi birbiriyle karıştırıyor. Seni takip eden bir milyon insanı "mesele o değil arkadaş hadi gel" deyip sokaklara çağıracaksın. Senin kışkırtman sonucu bu ülkede yakılmadık araba, dükkan, ev kalmayacak. Sonra eleştirilince de vay efendim linç diyeceksin. Yazık ki bu ülkenin insanları bu insanları sanatçı diye tepesine çıkarttı. Ooluk oluk para akıttığımız insanlar birgün karşımıza dikildi ve bütün değerlerimizi ayaklar altına aldı. Erol Köse gibi bir adamı meşhur ettik. Bu adam kalktı 'bizimkiler 5 polis öldürdü' diye tweet attı. Bir başka sözde sanatçı kalktı "Bugün yeniden kurtuluş günü' dedi. Levent Kırca için söylenecek bir şey yok zaten, o tam uçmuş."