BIST 10.092
DOLAR 32,35
EURO 34,66
ALTIN 2.409,15
HABER /  EKONOMİ

Elektrik faturasını düşüren karar!

Faturalara yansıyan kayıp-kaçak bedelini, dağıtım şirketleri üstlenecek. Bu bedeli vatandaşa yansıtan şirkete ceza kesilecek...

Abone ol

Yargıtay'ın elektrik dağıtım şirketlerinin vatandaşlara gönderdiği faturada 'kayıp-kaçak bedeli yansıtmasının' hukuka aykırı olduğu yönündeki kararına bir destek de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan geldi.

Bakan Yıldız, yüksek kayıp-kaçak düzeyinin yol açtığı maliyeti dağıtım şirketlerinin üstleneceğini açıkladı. Bakan Yıldız, 2011-2015 döneminde her bir bölge için hedef kayıp-kaçak oranları belirlendiğini anımsatarak, şöyle devam etti: "Bu hizmeti yerine getiren dağıtım şirketlerine de riskler yüklenmiştir. Bu kapsamda, verilen hedefler şirketlerin performansları da dikkate alınarak belirleniyor. Hedef kayıp-kaçak oranları performans düzeyi yüksek şirketlerin ödüllendirilmesini, düşük olanların da cezalanlandırılmasını temin edecek bir mekanizma dahilinde belirleniyor. Böylece tüketicilere daha düşük kayıp-kaçak bedeli sağlanıyor."

YÜZDE 14-15'E DÜŞTÜ

Kayıp-kaçak oranının 10 yıl önce yüzde 23-25 seviyesinde olduğunu anımsatan Bakan Yıldız, bu oranın yüzde 14-15 düzeyine düşürüldüğünü bildirdi.