BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12
HABER /  GÜNCEL

Suriye sınırında köpeğin komutanı kaybolunca

Hatay Reyhanlı Bükülmez Karakolu'nun maskotu Lusi adlı köpek kaybolunca karakol komutanı bakın ne yapmış? Hakan Albayrak yazdı.

Abone ol

Hakan Albayrak, Bükülmez Karakolu komutanının kaybolan köpek yüzünden sınır kapısını kapattığını iddia etti. Bu nedenle iki yaralı Suriyeli'nin öldüğü belirtiliyor.

Reyhanlı'nın Suriye sınırı mültecilere kapalı mı tutuluyor? Star gazetesi yazarı Hakan Albayrak, sınırda yaşanan bir olayı köşesine taşıdı.

Yazara göre kaymakam da sığınmacılara karşı duyarsız ve umursamaz bir tavır içinde. kötü davranıyor. İşte o yazıdan bir bölüm:

ÇADIR KENTTE KAYBOLMUŞ

"Lusi. Belki de Lucy veya Lucie diye yazmak lazım, bilemiyorum. Elimde fotoğrafı var, çok güzel bir köpek. Bükülmez Karakolu’nun maskotu. Komutanın cancağızı. Günlerden bir gün Suriye tarafına geçip, bombardımandan kaçanların oluşturduğu çadır kentte kaybolmasın mı? İşittiğime göre Suriyelilere yardım yetiştirmek için çırpınan insani yardım gönüllülerine “Ben yoruldum, siz de yorulun”, “Bu kapının kapatılması lazım”, “Suriyelilere hizmet etmek istemiyorum”, “Beni şikayet edin de buradan alsınlar” deyip duran ve Suriyelilere posta koymak için daima fırsat kollayan yüzbaşı gürlemiş tabii: ‘Lusi bulunup getirilene kadar kapıyımkapatıyorum! Yardım geçirmiyorum, yaralıları almıyorum!’

KÖPEĞİ HAMA'DA BULDULAR

Suriyeli devrimciler, çaresiz, Esed’i-IŞİD’i bırakıp Lusi’yi bulmak için seferber olmuşlar. Meğer Lusi bir şekilde Hama’ya kadar gitmiş. Bulunması dört gün sürmüş. Bu zaman zarfında yaralılar gerçekten de Türkiye’ye alınmamış. İki gün boyunca da Suriye tarafına insani yardım geçişine izin verilmemiş.

Neticede Hama’da bulup getirmişler Lusi’yi. Komutana törenle rüteslim etmişler. Yüzbaşı Serkan çok duygulanmış, şefkatle sarılıp yüzünü öpmüş Lusi’nin.

Dört kişiden ayrı ayrı dinledim ve bölgedeki pek çok kişiye (Türkiyeliler, Suriyeliler) teyit ettirdim bu hadiseyi. Suriyeli bir devrimci çok acı bir espriyle dedi ki: “Lusi kadar kıymetli olmadığımızı elbette biliyoruz, fakat o köpeğe kurban edilecek kadar aşağılık yaratıklar da olmadığımızı takdir edersiniz.”

Daha neler neler...

BENİMLE UĞRAŞIYORLAR

Uzatmak istemiyorum. Bir faydası da olmuyor zaten. Kaç gündür yaprak kımıldamadı, kaymakam ve yüzbaşının özgüveni yerli yerinde, işlerini her zamanki hal üzre devam ettiriyorlar. Bu arada, benimle görüşüp şikayetlerini anlattıkları için Suriye tarafının kulağını çekip duruyorlarmış. Türkiye kapısında can veren iki Suriyelinin acı hatırasıyla ilgilenmiyorlar, benimle uğraşıyorlar. Kendileriyle uğraşan bir devlet iradesi görmedikleri için olsa gerek, gayet rahatlar."