BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Suriye ile düşmanlık olmamalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu..

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "En uzun sınır komşumuz. Suriye ile bizim aramızda düşmanlık olmaması lazım. Bir çatışma olmaması lazım. Bütün komşularımızla barış içinde yaşamamız lazım." dedi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde belediyenin toplu açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, Suriye konusunda açıklamalarda bulundu.

Suriye'nin Hatay'ın kapı komşusu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "En uzun sınır komşumuz. Suriye ile bizim aramızda düşmanlık olmaması lazım. Bir çatışma olmaması lazım. Bütün komşularımızla barış içinde yaşamamız lazım." dedi. Mustafa Kemal'in 'zorunlu olmadıkça savaş, bir cinayettir" dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde, Osmanlı tarihinde, ondan önceki tarihlerde, hiçbir padişah, hiçbir sultan, hiçbir cumhurbaşkanı, hiçbir başbakan, Ortadoğu'ya, Arap dünyasına batının sözleriyle seslenmemiştir. Kendi özgür irademizle seslenmiştir. O nedenle kentimizde barış istiyoruz. Mutlu insanlar olsun diye. Dünyada barış istiyoruz. Dünyada huzur olsun diye." ifadelerine yer verdi.

Malatya Kürecik'e füze radar istasyonu kurulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "İsrail kalkanı diyorum ben buna. İran ve Sovyetler Birliği, şimdiki Rusya, 'eğer bir savaş çıkarsa, önce vuracağımız yer orası' diyor.. Türkiye niçin başka ülkelerin saldırı odağı haline gelsin? Niye başka ülkelerin hedef noktası olsun?" açıklamasında bulundu.