BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.440,43
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de ölenlerin sayısı artırıyor

Suriye İnsan Hakları Örgütü, Esad güçlerinin operasyonları nedeniyle bugün yaşamını yitirenlerin bilançosunu açıkladı.

Abone ol

Suriye 'de Beşşar Esed 'e bağlı ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlere düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 150'ye yükseldiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin hava destekli olarak Şam'ın Doğu Guta, Deyr Süleyman, Hamuriye, Yermuk, Cobar ve Babile bölgelerine düzenlediği operasyonlarda 85 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını ve bombardıman sonucunda onlarca evin yıkıldığını ya da hasar gördüğünü belirtti.

Örgüt, kuzeydeki Halep kentinde 19, İdlib'de 17, Dera'da 7, Haseke'de 5, Deyru'z Zor ve Humus'ta 6'şar, Hama'da 4 ve Rakka'da 1 olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 150'ye çıktığını duyurdu.

Bu arada, Suriye ordusunun İdlib'in Maarretu'n Numan ilçesine roket ve havan topu saldırısı düzenlemesi sonucu onlarca yerleşim yerinin hasar gördüğünü belirten Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), savaş uçaklarının Halep'in Bab, Tel Rıfat Haydariye ve Zahara bölgelerini bombaladığını ve birçok semtte Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed güçleri arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını aktardı.