BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  GÜNCEL

Windows'un başkanı Sinofsky istifa etti

Microsoft firmasının üst kademesindeki istifa şaşkınlıkla karşılandı. Sinofsky'nin adı genel müdürlük için geçiyordu.

Abone ol
 

Windows bölümünün başkanı Steven Sinofsky derhal geçerli olmak üzere Microsoft 'taki görevinden ayrıldığını açıkladı.

Bir çok çevrede potansiyel genel müdür adayı olarak görülen Sinofsky'nin istifa nedeni bilinmiyor. Ancak buna Genel Müdür Steve Ballmer ile aralarındaki şirket içi mücadelenin yol açmış olabileceği belirtiliyor.

Sinofsky, söylentileri önlemek için çalışanlara hitaben yayınladığı mektupta kararının tamamen kişisel olduğunu vurguladı.

"Kararım ya da zamanlaması ile ilgili laflar olabilir. Ancak bu tamamen kişisel ve özel bir tercih. Bu nedenle de benim, şirketin ya yöneticilerinin hakkında yapılan spekülasyonlar kesinlikle gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Araştırmacı Gartner firmasında analist olan Michael Gartenberg ise, Sinofsky'nin yerini doldurmanın güç olacağını söyledi.

Gartenberg, Sinofsky'nin sadece bir bölümü yönetmekle kalmadığını, Microsoft'u kişisel ve tablet bilgisayarlar, telefon ve oyun cihazlarından oluşan bir bütün olarak gören bir vizyona sahip olduğunu kaydetti.

Gartenberg, istifanın derhal yürürlüğe girecek olmasını 'tuhaf' olarak niteledi ve o düzeyde böyle istifalara pek rastlanmadığını kaydetti.

Microsoft Genel Müdürü Steve Ballmer ise yönetimdeki değişikliklerin şirketin piyasadaki öncü konumunu korumaya yönelik olduğunu söyledi.

Sinofsky'nin yerine Julie Larson-Green getirildi.

Steven Sinofsky'nin ayrılması, Microsoft'un geleceği açısından son derece önemli görülen Windows 8 işletim programının piyasaya sürülmesini izliyor.

İstifa, büyük teknoloji firmalarındaki üst kadro değişikliklerinin son halkasını oluşturdu.

Daha önce de Apple'ın yazılımlarından sorumlu Scott Forstall ile satış müdürü John Browett'in görevden ayrılmıştı.