BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  GÜNCEL

Süleyman Demirel yalanladı ama..

"Süleyman Demirel gerçekten Baba'ymış" isimli haber büyük yankı uyandırdı. Demirel'in kızının ismi de belli oldu.

Abone ol

Kamuoyu Süleyman Demirel'in 60 yıllık sırrını konuşuyor. 2 yaşında öldüğü iddia edilen bebeğin isminin Rengül olduğu ortaya çıktı.

Zaman gazetesinin müthiş iddiasını Demirel yalanladı ama gazete görüşünde ısrarcı.

"Demirel'in 2 yaşında ölen kızının adı Rengül'müş" başlıklı haberde bebeğin doğum ve ölüm tarihi gün olarak ta veriliyor. İşte Ömer Şahin imzalı o haberin ayrıntıları:

DEMİREL YALANLADI AMA

"Süleyman-Nazmiye Demirel çiftinin bugüne kadar varlığı gizlenen çocuklarının isminin Rengül olduğu öğrenildi. İslamköylü Rengül, 11 Aralık 1953 tarihinde hayata gözlerini açıyor. Sadece iki yıl yaşayan Demirel çiftinin tek çocuğunun ölüm tarihi 22.12.1955 olarak biliniyor. Süleyman Demirel, bir çocuğu olduğu ve iki yaşında öldüğü yönündeki habere ilişkin sözlü veya yazılı açıklama yapmadı. Demirel'in yakın çevresi ise "Beyefendi, bu haberi doğru bulmuyor" demekle yetindi.

ATEŞLİ HASTALIK

Zaman'ın dün kamuoyuna duyurduğu "60 yıllık sır ortaya çıktı; Süleyman Demirel gerçekten Baba'ymış" isimli haber büyük yankı uyandırdı. Demirel, konuya ilişkin sorularımıza cevap vermemeyi tercih ederken, hayata çok erken yaşta veda eden çocukla ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Süleyman Demirel, liseyi bitirdikten sonra uzaktan akrabası olan Nazmiye Şener ile 1948 yılında hayatını birleştirmişti. Üniversite yıllarında nişanlı olduğunu gizleme gereği duyan Demirel'in bugüne kadar çocuk sahibi olmadığı biliniyordu. Demirel'in çocuk sahibi olmaması da Nazmiye Hanım'ın 1951 yılında geçirdiği ateşli bir hastalık sonrası uygulanan yanlış tedaviye bağlanıyordu.

ÇOCUK ABD SEYAHATİNDEN ÖNCE DOĞDU

Demirel çiftinin çocuklarının doğum ve ölüm tarihi siyaset öncesi dönemi kapsıyor. 1949 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun olan Süleyman Demirel, Elektrik Etüd İdaresi'nde göreve başladı. Demirel, 1949-1950 ve 1954-1955 yıllarında Amerika'da barajlar, sulama ve elektrifikasyon konularında ihtisas yaptı. Bu kayıtlardan, Demirel'in çocuğunun ABD seyahatinden önce doğduğu görülüyor. Demirel, 1955 yılında DSİ genel müdürü olduktan sonra Adalet Partisi'nin genel başkanlığına seçilmişti. Demirel, o tarihten cumhurbaşkanlığı görevinden ayrıldığı 2000 yılına kadar yasaklı olduğu dönem hariç hep aktif siyasetin içinde oldu. "