BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Şu Çılgın Türkler Turgut Özakman

Turgut Özakman'ın kaleme aldığı Şu Çılgın Türkler kitabı tüm zamanların en çok satan kitaplarından olmuştu.

Abone ol

Şu Çılgın Türkler kitabı 2005 yılında piyasaya çıkınca tüm zamanların satış rekorlarını altüst etmişti.

Turgut Özakman'ın imzasını taşıyan Şu Çılgın Türkler kitabı, tarih alanında da en çok satılan kitaplar arasında yer aldı.


Şu Çılgın Türkler kitabı 50 yıllık bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıktı. Kitap, Kurtuluş Savaşı dönemini belgesel roman olarak anlatıyordu.

Resmi tarihteki Kurtuluş Savaşı anlatımından çok daha farklı olan kitap, sürekleyici ve kahramanlık havası ile bir klasik haline geldi. şu-çilgin-türkler-turgut-özakman.jpg

KURTULUŞ DİZİSİ

Turgut Özakman bir dönem çok izlenen Kurtuluş dizisinin de senaristiydi. Özakman Şu Çılgın Türkler kitabını yazarken olayların geçtiği yerleri sırt çantası ile yaya olarak yürüyerek dolaşmış, bilgileri ve belgeleri arşivlerden derlemişti.

ŞATIR REKORLARI KIRDI

688 sayfadan oluşan Şu Çılgın Türkler kitabı okullarda da en çok tavsiye edilen kitaplar arasında yerini almıştı. Kitap yayınlandıktan 1 yıl sonra 311. baskısı ile rekorlarına yeni rekorlar ekledi.

Bilgi Yayınevinden çıkan Şu Çılgın Türkler kitabı öyle bir satış rekoru kırdı ki yayınevinin sahibi Ahmet Tevfik Küflü'yü Ankara'da vergi rekortmenleri arasına soktu.