BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP'den Somali'ye dolarlar aktı!

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Somali'den aralarında Mogadishu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Şheikh Ahmed'in de bulunduğu heyeti kabul etti.

Abone ol

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Somalili heyetle makamında biraraya gelerek 30 bin dolar nakit parayı rektör Prof. Ahmed'e takdim etti.

Ziyarette konuşan Kamalak, ''Somalililer bizim kardeşlerimizdir. Coğrafi olarak arada uzak bir mesafe bulunsa bile gönüllerimiz arasında hiçbir sınır yoktur. Müslümanların bu tür sıkıntılardan kurtulması için biz sürekli İslam birliği diye mücadele ediyoruz. Bu birlik günün birinde mutlaka gerçekleşecektir'' dedi. Mogadishu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmed de Müslümanların kardeş olduğunu ifade ederek, Türkiye ile Somali arasındaki ilişkinin uzun yıllara yayıldığını belirtti. Ahmed, dün Necmettin Erbakan'ın evini ziyaret ettiğini belirterek, göz yaşlarına engel olamadı:

'İşte bu evde İslam ümmetinin birliği için çaba gösteren Necmettin Erbakan Hocamız yaşadı, dedim. Biz de Hocamızın yaptığı gibi Somali'deki çocuklarımızı eğitiyoruz. Türkiye'nin bölgede yapmış olduğu çalışmaların tümünü, biz Erbakan Hocamızın yapmış olduğu çalışmaların sonucu olarak değerlendiriyoruz''

Konuşmaların ardından Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Somali'ye yardım amacıyla topladıkları 30 bin dolar nakit parayı Rektör Prof. Dr. Ahmed'e takdim etti.