BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.435,94
HABER /  GÜNCEL

Gebze Darıca'da art arda patlamalar

Kocaeli’nin Darıca İlçesi’nde kurulu bir kimya fabrikasında yangın çıktı. Patlmamalar da meydana gelen yangının demiryoluna da yakın olması nedeniyle tren seferleri durduruldu.

Abone ol

Kocaeli’nin Darıca İlçesi’nde kurulu bir kimya fabrikasında yangın çıktı. Patlmamalar da meydana gelen yangının demiryoluna da yakın olması nedeniyle tren seferleri durduruldu.

Darıca İlçesi’nin Sırasöğütler Mahallesi’nde kurulu bulunan ’Polar Kimya Sanayii’ne ait fabrikadaki yangın saat 11.00 sıralarında başladı. Giderek büyüyen yangın tüm tesisi sararken içerden art arda kimyasal tankların patlama sesleri gelmeye başladı.

Gebze, Darıca ile Dilovası itfaiyelerine takviye olarak bölgeye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden de itfaiye arözözleri gönderildi. Yanan fabrikanın yakınında başka tesisler de bulunduğu belirtilirken, tesisin emiryoluna yakın olması nedeniyel tren seferleri de durduruldu.

KOCAELİ VALİSİ TOPACA

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, kimyasal madde üretimi yapan fabrikadaki yangına ilişkin, ''Riskli bir yangın. Yangın çıkan fabrikada çok fazla miktarda solvent var'' dedi.

Vali Topaca, yaptığı açıklamada, Osmangazi Mahallesi'nde kimyasal madde üretimi yapan Polar Kimya Sanayi A.Ş'ye ait kimyasal madde üretimi yapan fabrikada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını söyledi.

Yangını söndürmek için bölgeye kısa bir sürede çok sayıda itfaiye ekibinin sevk edildiğini ifade eden Topaca, söndürme çalışmalarının devam ettiği,itfaiye görevlilerinin fabrikanın içine girebildiğini kaydetti.

''Riskli bir yangın. Yangın çıkan fabrikada çok fazla miktarda solvent var'' diyen Topaca, şöyle devam etti:

''Ayrıca bu fabrikanın çevresinde çok sayıda kimyevi madde üretimi yapan fabrika var. Yangının buralara sıçramasından edişe ediyoruz. İstanbul ve İzmit'ten itfaiye ekipleri de bölgeye gitti. Ayrıca İstanbul'dan yangın söndürme helikopteri istedik. Ben de birazdan bölgeye giderek çalışmaları yerinde göreceğim.''

Bu arada, yangında yaralanarak Farabi Devlet Hastanesine kaldırılan kişinin Hüseyin Yanık olduğu öğrenildi.