BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.437,09
HABER /  SEÇİM

Son seçim anketleri 8 firmadan farklı sonuç

Son seçim anketi sonuçları 1 Kasım için nasıl bir tahmin ortaya koyuyor? 8 anket şirketinin yayındığı son seçim anketi tek başına iktidarı mı işaret ediyor?

Abone ol

Erken seçim için geri sayım sürerken yapılan son seçim anketleri 7 Haziran seçimlerine benzer bir tablo ortaya çıkardı. 1 Kasım seçimlerine 11 gün kala, yapılan son 8 anketin verilerinde AK Parti en düşük yüzde 39, en yüksek yüzde 44 olarak gösterildi.

Son 5 seçimi bilen Andy-Ar anket sonuçlarına göre AK Parti yüzde 42'nin üstüne çıktı. ORC AK Parti için yüzde 44 oranı verirken, Gezici açıkladığı son anket sonucunda iktidar partisini yüzde 41.3 olarak gösterdi.

TEK BAŞINA İKTİDAR ŞANSI VAR MI?

1 Kasım seçimlerinde kuşkusuz en çok merak edilen AK Parti'nin tek başına iktidarı yakalayıp yakalayamacağı olacak. 8 anket firmasının sonuçlarında HDP baraj üstü görülüyor.

POLLMARK VE ORC SEÇİM ANKET SONUÇLARI

Pollmark ve ORC'nin seçim anketinde AK Parti kıl payı da olsa tek başına iktidarı yakalamış görürüyor.
 
7 Haziran seçimlerinden çıkan sonuçların ardından tek parti iktidarını kaybeden AK Parti'nin alacağı oy konusunda anket şirketleri birbirinden farklı rakamlar veriyor.

İşte son sekiz farklı anket şirketinin araştırmasından çıkan sonuç;

anket sonuçları

ANKET SONUÇLARINA GÖRE PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ SAYISI

MİLLETVEKİLİ SAYISI

GEZİCİ EKİM AYI SON ANKET SONUÇLARINI YAYINLADI

Gezici anket şirketi ekim ayında yaptığı son anket çalışmasının sonuçlarını yayınladı. Daha önce AK Partiyi yüzde 40'ın altında gösteren Gezici ilk kez diğer anket şirketlerine benzer sonuçlar verdi. İşte Gezici'nin son anketi;

gezici 1 kasım seçimleri son anket sonuçları