BIST 9.895
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.433,07
HABER /  GÜNCEL

Son şampiyon İzmir'de kendine geldi

Bursaspor Bucaspor karşılaşmasının detayları ve canlı anlatımı.

Abone ol
Geçtiğimiz hafta Gaziantepspor önünde 4 farklı bir mağlubiyet elde eden Bursaspor bu şoku çabuk atlattı. 23. haftanın açılış maçında Bucaspor'a konuk olan yeşil-beyazlılar rakibini Battala ve Miller'ın golleriyle 2-0 mağlup etti.

Karşılaşmanın ilk yarısında etkili olan taraf Bucaspor olurken, ev sahibi ekip Koray ile önemli fırsatlar yakaladı. Bursaspor özelikle ileri uçta çok fazla etkili olmazken, ilk devre 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya ise Bursaspor iyi başlayan taraftı ve yeşil-beyazlılar aradığı golü 49. dakikada Batalla ile buldu.

Bursaspor golden sonra oyunu kendi sahasında kabul etmeye başladı.
Ligde kritik bir konumda bulunan Bucaspor da tüm riskleri alarak rakip kalede gol aramaya çalıştı. Bursaspor dakikalar 76'yı gösterdiğinde ani gelişen bir atak sonrasında Miller ile buldu ve skor 2-0'a geldi.

Kalan dakikalarda ise başka gol olmayınca maç bu skorla tamamlandı.

Bu sonucun ardından Bursaspor puanını 48'e yükseltirken, Bucaspor 18 puanda kaldı.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

İlk yarıda Yeni Buca Stadı'nda etkili olan rüzgara karşı hücum eden Bursaspor, maçın başında istediği pozisyonları üretemedi. Konuk ekip, 30. dakikadan itibaren üst üste 2 gol pozisyonu bulmasına rağmen bunlardan faydalanamadı. Bucaspor rüzgar avantajını kullanıp, etkili ataklar üretse de aradığı golü bulamadı.

3. dakikada Volkan'ın ceza sahası önünden attığı şutta top kaleci Londak'ta kaldı.

12. dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu kullanan Erkan'ın ceza alanına gönderdiği ortada topa iyi yükselen Koray'ın vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü.

17. dakikada Sercan'dan aldığı pasla ceza alanı önünde topla buluşan Kamil Ahmet'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

28. dakikada sol çapraz pozisyonda kazanılan serbest vuruşu kullanan Batalla'nın güzel vuruşunda, kaleci Londak topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.

31. dakikada sol kanattan hızlı gelişen Bursaspor atağında, Ozan İpek'in ceza alanına gönderdiği ortada, Batalla'nın kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

32. dakikada Ali Tandoğan'ın sağ kanattan ortasında arka direkte topla buluşan Miller'in vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

46. dakika. Bursaspor Batalla serbest vuruştan ceza sahasına kestiği topun yerden sekerek ağlara giden golüyle 1-0 öne geçti.

76. dakika. Bursaspor 18 yayı üzerinde buluştuğu topu plase bir vuruşla köşeden ağlarla buluşturdu... Bu şık golle Bursa 2-0 öne geçti.
 
BUCASPOR: 0 - BURSASPOR: 2

Stat: Yeni Buca
Hakemler: Özgür Yankaya, Selçuk Kaya, Serkan Akal
Bucaspor: Londak, Serkan, Gomes, Koray, Mulemo, Kamil Ahmet, Onur, Leko, Erkan, Sercan, Mendy
Bursaspor: Ivankov, Ali, Serdar, İbrahim, Mustafa, Svensson, Ergiç, Volkan, Batalla, Ozan İpek, Miller
Sarı Kart: Dk. 39 Volkan (Bursaspor)
Gol: Dk. 46. Battala Dk. 76 Kenny Miller (Bursaspor)