BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Sivasspor Yunan basınında!

Sivas'ın başarısı sınırlarımızı aştı. Yunanistan Sivasspor'a tam bir sayfa ayırdı. Klübü öve öve bitiremedi.

Abone ol

Yunan basınına manşet olan Sivasspor’un haberini kullanan SportDay, “Kuyruklu yıldız mı dediniz, Hayır, o geçen seneydi” başlığı kullandı, bu kez parlayıp sönmeyeceğini savundu.

SİVAS İÇİN TAM SAYFA HABER

Sivasspor'un dün Galatasaray'ı 4-2 yenip Fortis Türkiye Kupası'ndan elemesi Yunanistan’ın en yüksek tirajlı spor gazetesi SportDay'de tam sayfa haber oldu. "Kuyruklu yıldız mı dediniz? Hayır o geçen seneydi” başlıklı haberde, “Sivasspor geçen yılki performansı ile aniden ortaya çıkan ancak hemen kaybolan kuyruklu yıldız olarak tanımlandı, ancak hiç de öyle değil. Sivasspor, Türk futboluna bir anlığına değil, temelli kalmak için geldi” yorumu yapıldı.

SİVAS İSTANBUL'A DÖNMEMEK ÜZERE GELDİ

SportDay’in haberinde, “İstanbul ile Sivas arasındaki 850 kilometrelik mesafe, geçen döneme kadar futbolda da aynı mesafeye işaret ediyordu, fakat bu yılki başarılarıyla Sivas ile İstanbul arasındaki futbol mesafesi geri sayıma başladı” ifadeleri kullanıldı. Gazete, Manchester United’lı golcü Wayne Rooney’e benzettiği Sivasspor’un kaptanı Mehmet Yıldız için, “Türk Rooney” yakıştırmasını da yaptı.