BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.436,02
HABER /  SEÇİM

Sırrı Süreyya Topbaş'ın çılgın projesini açıkladı

Sırrı Süreyya Önder, partisinin dayanışma şölenine katıldı, İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ayın 25’inde açıklayacağı ‘çılgın’ projesini eleştirdi; 'En çılgın proje adaylıktan istifa etmesi.'

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadıköy Caferağa Kapalı Spor Salonu’nda "Gençlikle Dayanışma Şöleni" düzenledi.

Salonun girişinde PKK'nin hapisteki lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasının standı açılmıştı. Şölene gelenlerden kampanyaya destek verilmesi istendi. Salonun içi HDP bayraklarıyla renklendirilmişti. Kadıköy ve Büyükşehir adaylarının fotoğrafları vardı. Gezi olaylarında hayatını kaybedenler, Berkin Elvan ile güvenlik güçlerinin kurşunuyla hayatını kaybeden çocuklar Uğur Kaymaz ve Ceylan Önkol da unutulmamıştı. Duvarlara asılan birçok pankart ve dövizde HDP’nin seçim sloganları yer alıyordu. Öcalan’ın küçük bir posteri de salonun köşesinde yerini almıştı.

TÜRKÇE, KÜRTÇE ŞARKILARLA HALAY

Şölene katılanlar Türkçe, Kürtçe müzikler eşliğinde halaylar çekti. Şölende ilk konuşmayı HDP İl Eşbaşkanı Emrullah Bingöl yaptı. Bingöl, Çatalca’da afişlerinin CHP’liler tarafından indirildiğini söyledi, baskıdan dolayı seçim bürosu açacak yer sıkıntısı yaşadıklarını anlattı. Partinin Kadıköy Eşbaşkanları da konuşmalarında AKP ve CHP’yi eliştirdi.

EN ÇILGIN PROJESİNİ AÇIKLADI

Şölenin son konuşmacısı, HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder’di. Önder konuşmasına gençleri överek başladı, ardından yerel seçim çalışmalarına değindi: Önder, “Ortalık projeden geçilmiyor. Gören de NASA uzay yolunda çalışmış bunların. Bizim çözüm önerilerimiz var. Sorunlar ve çözüm önerileri diyeceğine ağızlarını açıyorlar proje kapatıyorlar proje” dedi, sözü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “Ayın 25’inde çılgın bir proje açıklayacağım” ifadesine getirdi:

"Kadir Topbaş bugün açıklamış, gelirken okudum. Ayın 25’inde öyle bir çılgın porje açıklayacakmış ki yer yerinden oynayacakmış. Kadir Topbaş şehre bir kere yüzünü gösterme cesaretinde bulundu. Halktan bulduğu tepkiler üzerine düşük rağbetten dolayı, baktı halkın içine çıkacak yüzü yok. Şimdi ayın 25’inde öyle bir proje açıklayacakmış ki yer yerinden oynayacakmış. Ben bir tahminde bulundum. Ne olabilir acaba herkesi çok şaşırtacak, mutlu edecek projesi? Ayın 25’inde adaylıktan istafa edermiş. Başka da hiçbir çılgınlık, bu halkı bu kadar sevindiremez."

HDP’li Büyükşehir adayının gündeminde Gezi olayları da vardı. Önder; "Gezi direnişiyle beraber bu kentte artık belediye başkanı yok. İdareten yürütüyorlar. Çünkü bütün talimatlarını başbakana devrettiler. Bütün talimatını ondan aldılar. Halktan alması gereken talimatları ondan aldılar." diye konuştu.

TOPBAŞ'A ABİ DEMEYE NİYETİM YOK

Sırrı Süreyya Önder, son olarak Kadir Topbaş ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül arasında geçen “kardeş/ağabey” söylemlerine değindi. Önder, “Kadir 'Topbaş, tüm adaylar bana Kadir abi derler' dedi. Haşa biz ona abi falan demedik, demeye de hiç niyetimiz yok. Ona abi diyen, CHP’nin adayı. Ana ayrı baba ayrı, bunların abiliği, kardeşliği nereden geliyor ? Neo liberal sistemin ikiz kardeş gibi savunucusudurlar” dedi.

(Kaynak: Al Jazerra Turk)