BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.441,73
HABER /  GÜNCEL

Sırrı Sakık'tan PKK'ya çağrı! Bize yeni alanlar açın

Ağrı'nın Patnos ilçesinde toprağa verilen YPG'li 24 yaşındaki Ragıp Yıldız'ın cenazesinde konuşan DBP'li Sırrı Sakık, "PKK'ya sesleniyorum, bize yeni alanlar açın." dedi

Abone ol

Suriye'de IŞİD'le çıkan çatışmada öleni YPG'li 24 yaşındaki Ragıp Yıldız memleketi Ağrı'nın Patnos ilçesinde toprağa verildi.

Cenazeye katılan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, "Buradan T.C. hükümetine sesleniyorum, Ellerinizi çekin tetiklerden. PKK'ya sesleniyorum, bize yeni alanlar açın." dedi.

YPG'Lİ YILDIZ CENAZESİ PATNOS'A GETİRİLDİ

Suriye'de Rojava'nın Heseke bölgesinde IŞİD'le çıkan çatışmada ölen 'Dewreş Panos' kod adlı Rakıp Yıldız'ın cenazesi Habur Sınır Kapısı'ndan, dün verilen geçiş izni sonrası Patnos'a getirildi.

CENAZEYE BİN KİŞİ KATILDI

Dedeli Beldesi'nde yapılan cenaze törenine, Ağrı HDP Milletvekili Berdan Öztürk, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Tutak Belediye Başkanı Fırat Öztürk ile birlikte yaklaşık bin kişi katıldı.

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ SON SINIF ÖĞRENCİSİYDİM

Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisiyken Rojova'ya giden ailenin en büyük çocuğu Ragıp Yıldız'ın cenazesi, kılınan namazın sonrası toprağa verildi.

SAKIK: PKK'YA SESLENİYORUM, BİZE YENİ ALANLAR AÇIN

Cenaze toprağa verildikten sonra bir konuşma yapan Sırrı Sakık şunları söyledi:

"İster gerilla olsun, ister polis olsun, ister asker olsun, ister sivil olsun artık ölüm haberleri yüreğimizi dağlar. Biz acının arasına ayrım koymayız. Ben buradan T.C. hükümetine sesleniyorum; Ellerinizi çekin tetiklerden. PKK'ya sesleniyorum; bize yeni alanlar açın.

"SİZİ YARATAN ALLAH BİZİ DE YARATTI"

Ölümden hayatlar doğurmayın bize. Bu topraklar ölüme ve kana doydu. Bakın biz her gün ölümle karşılaşıyoruz. Bu topraklarda ölüm kokusu var. Gittiğimiz her yerde kan var, kan kokusu var. Artık bıktık kan ve ölüm görmek istemiyoruz.

Müzakere, silahların susmasıdır. Biz bu topraklarda barışın hayat bulmasını istiyoruz. Ey Araplar, ey Farslar, ey Türkler siz bizden ne istiyorsunuz? Sizi yaratan Allah bizi de yarattı. Bu ülke hepimize yeter ve kardeş kardeş yaşamak hepimizin dileğidir."

"ALLAHU TEALA BU ATEŞE BİR SU DÖKSÜN"

Sakık Kürtçe olarak yaptığı konuşmada ise "Allahu Teala bu ateşe bir su döksün. Rabbim barışı nasip etsin. Rabbim bu aileye sabır versin" dedi.