BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.400,69
HABER /  GÜNCEL

Sırat köprüsünden bakın kimler geçti?

2004 yılında Mardin'de patrik hamam ve müftünün temsili olarak Sırat köprüsünden geçip cennete gittiği görüntüleri yayınlandı.

Abone ol

2004 yılında Mardin'de düzenlenen Dinler ve Barış sempozyumu'nun olay görüntülerinde üç semavi dine mensup tanınmış isimler, temsili olarak Sırat köprüsünden geçip cennete ulaşıyor

A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre Programı dün akşam Tarihçi Yazar Kadir Mısıroğlu'nu konuk etti.

Pogramın ikinci bölümünde Deşifre Programı, Gülen Cemaatinin yürüttüğü "Dinler arası diyalog projesi" ile ilgili şok bir görüntü yayınladı…

Dinler ve Barış başlıklı bu dinler arası diyalog sempozyumunda Hıristiyanlığı simgeleyen haç, Yahudiliği simgeleyen Davut yıldızı, Türklüğü ve İslam'ı simgeleyen Hilal de aynı karede yer alıyor. 

AYETTEN SONRA İNCİL'DEN BÖLÜM OKUNUYOR

Diyalog toplantısı başlar başlamaz kürsüye gelen bir spiker Bakara süresi 208. ayeti okuyor. Daha sonra ise bir Arap papaz Matta İncili'nden bir bölüm okuyor… Okuduğu bölümde Kuran'da Rahman çocuk edinmemiştir ayetine tamamen ters olan haşa Tanrı evlatları ifadesi dikkat çekiyor… 

CENNETE ULAŞIYORLAR

Temsili sırat köprüsüne de yer veriliyor. Temsili Sırat köprüsünden önce Fener Rum patriği Bartelemeo peşinden papaz patrik ve hamam daha sonra da İstanbul müftüsü ve Diyanet İşleri Başkan yardımcısı geçiyor. Temsili sırat köprüsünden geçilip cennete ulaşılıyor. Temsili sırat köprüsü geçişi sırasında bir taraftan ezan okunurken aynı anda kilise çanları da okunan ezana eşlik ediyor. 

KADİR MISIROĞLU'NDAN SERT TEPKİ

Tarihçi Yazar Kadir Mısıroğlu, bu görüntülerin Gülen Cemaatinin islamı dönüştürmek istediğinin kanıtı olduğunu savunarak, "Fethullah Gülen'in islamı anlatışındaki sakatlıklar ortada, "İsa'nın babası Hz. Muhammed'dir diyor. Ayrıca "Papazlar doğru söylüyor" diyor.. Papa'ya "sizin misyonunuza ortak olmak istiyoruz" diyor. Ben böyle söyleyen bir insanın Müslümanlığından şüphe duyarım" şeklinde konuştu.