BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.437,45
HABER /  GÜNCEL

Sincan'da tecavüz skandalı

Sincan Cezaevi, bu kez tecavüz skandalıyla sarsıldı. Ayağı alçılı mahkuma bir gardiyanın tecavüz ettiği iddiası, cezaevini karıştırdı

Abone ol

Ankara Sincan Cezaevi, son olarak 28 Şubat Soruşturma kapsamında tutuklanan emekli paşaları ağırlamasıyla gündeme gelmişti. Şimdi de aynı cezaevi, bir tecavüz iddiasıyla soruşturmaya konu oldu. Sincan Cezaevi'nde görevli 55 yaşındaki gardiyanın hırsızlık suçundan cezaevine giren 22 yaşındaki kadın mahkuma tecavüz ettiği iddia edildi.

759408936727.jpg kadın mahkum gardiyandan davacı oldu. Yaklaşık 8 ay önce Sincan Cezaevi'ne giren iki çocuk annesi T.K., kaldığı koğuşta bacağını kırıp hastanelik oldu. Cezaevi içindeki hastaneye kaldırılan T.K'nın bir bacağı alçıya alındı. İddiaya göre, öğle tatili sırasında B.E. adlı gardiyan, yatalak haldeki T.K'ya tecavüz etti. T.K'nın çığlıkları üzerine görevliler odaya girdi, olaya tanık oldu. Olayın ardından T.K.'ya refakat etmesi için kız kardeşi hastaneye çağrıldı.

KARDEŞİNE ANLATTI

Tecavüz olayını kardeşine anlatan TK, "Ben burada devlete emanetim" diyerek B.E.'den şikayetçi oldu. Sincan Cumhuriyet Savcılığı'nın cezaevi hastanesinde çalışan personel ve olaya tanık olan herkesin ifadesini aldığı öğrenildi. Hastanede T.K'ya refakat eden kız kardeşi K.A. çok konuşulacak bir iddiada bulundu. K.A., "B.E. asıl görevli olan gardiyanı yemeğe gönderip ablama tecavüz etmiş. Ablam ayağı alçılı olduğu için çaresiz kalmış. Olayı kapatmaya çalışıyorlar. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

SOKAK ORTASINDA TAKSİCİ DEHŞETİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

YOL VERME TARTIŞMASI BÜYÜYÜNCE...

Beşiktaş’ta taksi şoförüyle bir araç sürücüsü arasında yol verme kavgası çıktı.

Olay, Beşiktaş Barbaros Bulvarında saat 13.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, 34 GC 5499 plakalı araç sürücüsü Ali Duman ile aynı istikamete giden 34 TBE 39 plakalı taksi şoförü Zeynettin Sağlam arasında yol verme tartışması yaşandı. Araçlarından inen iki sürücü daha sonra kavga etmeye başladı. İddiaya göre taksi şoförü Sağlam, aracından aldığı bıçağı Duman’ın sırtına sapladı. Bu sırada elini de kesen Sağlam kaçmak isterken çevredeki vatandaşlar tarafından yakalandı. Kanlar içinde kalan Duman’a ilk müdahale çevredekiler tarafından yapılırken olay sağlık ve polis ekiplerine haber verildi. Yoldan geçen bir genç üstündeki penyeyi çıkartarak Duman’ın kanayan sırtına tampon yaptı. Olay yerine gelen polis ekipleri taksi şoförünü gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

‘BÖLGEDE AMBULANS YOK’

Öte yandan olay yerine bir süre ambulans gelmesi beklendi. Civarda görev yapan tüm ambulansların dolu olması nedeniyle Duman yaklaşık 15 dakika sonra gelen ambulansla Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu arada olayı haber alarak gelen 34 TBE 39 plakalı taksinin sahibi de çevredeki vatandaşlarla tartıştı. Yaşanan tartışma kameralara yansıdı.