BIST 8.798
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,30
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Sınavsız memur iddiasına yalanlama

Bazı yayın gruplarının kamuya 20 bin sınavsız memur alındığı iddialarına Devlet Personel Başkanlığı'ndan yalanlama geldi.

Abone ol
Devlet Personel Başkanlığı, "20 bin memurun sınavsız alındığı" yönünde bazı gazetelerde yer alan haberlerin tamamen asılsız, gerçekle bağdaşmayan ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğunu bildirdi.
 
Devlet Personel Başkanlığının yazılı açıklamasında, kamu personel sistemine göre, kamu kurumlarının her yıl ne kadar atama yapabileceklerinin bütçe kanunlarıyla tespit edildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
 
"2015 yılında Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda bu rakam 36 bin olarak belirlenmişti. Bu yıl Ocak ve Nisan aylarında olmak üzere toplam 36 bin kadronun dağılımı yapılmış ve Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından duyurulmuştur. Bu izinlerin 15 bini Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildi. Söz konusu rakamlar atama yapılan değil, 2015 yılı sonuna kadar kamu kurumlarının atama yapabilecekleri sayıları ifade etmektedir. Kamu kurumlarına dağıtımı yapılan atama izinleri KPSS merkezi alım yoluyla ve naklen atamalarda kullanılır. '20 bin memur açıktan alındı', 'açıktan atamalara ilave atamalar gerçekleştirildi' şeklindeki haberler tamamen asılsız, gerçekle bağdaşmayan ve kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir."