BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Silivri'ye her çarşamba gizli ziyaret

Balyoz tutuklamalarından sonra Genelkurmay'ın Silivri'ye ziyaretleri yeniden başlattı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı ve iki kuvvet komutanı Hasdal’da muvazzafları ziyaret ederken, bazı general ve amiraller de Silivri’de emekli paşaları ziyaret edip moral veriyor ve ‘yanınızdayız” diyor.

Bazı muvazzaf general ve amirallerin her çarşamba öğleden önce TSK’ya ait sivil araçlarla ve sivil olarak cezaevine gittiği iddia edildi. 

Star gazetesi Helin Şahin'in haberine göre geçen yıl Silivri’ye bir dizi ziyaret yapan general seviyesindeki Genelkurmay heyetinin, Balyoz’da son tutuklamaların ardından Silivri ziyaretlerine yeniden bayladıkları öğrenildi.

CAM ARKASINDA 45 DAKİKA GÖRÜŞME

Star gazetesinin ulaştığı bilgilere göre, son YAŞ’ta Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığından Kara Harp Akademisi Komutanlığına atanan Tümgeneral Metin Gürak, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Mustafa İptaş, Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Nurhan Kahyaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 30’u aşkın subay Silivri’yi ziyaret ediyor. Öğleden önce 45 dakika kapalı şeffaf cam ardında telefonla sanıklarla görüşen rütbelilerin, sanıkların morallerini yüksek tutmaları yönünde telkinlerde bulundukları ve ve “yanınızdayız” mesajı verdikleri belirtildi. Sanıklar ile muvazzaf komutanlar arasındaki bu görüşmelerin tamamının kayıt altına alındığı öğrenildi.

KİMLERE GİDİYORLAR?

Tümgeneral Metin Gürak, Tümgeneral Bülent Dağsalı ve Tümamiral Halit Özkoç, Tuğamiral Mustafa İptaş ve Tuğamiral Nurhan Kahyaoğlu’nun da aralarında bulunduğu üst düzey rütbelilerin 5 No’lu Cezaevi’ni ziyaret ettikleri kaydedildi. 5 No’lu Cezaevi’nde 1 numaralı sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan ve emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri gibi isimler kalıyor.

ÖRNEK VE FIRTINA’YA GENEL SEKRETER

Tümgeneral İlhan Talu, 1. Ordu Genel Sekreteri Kurmay Albay Naci Boran, Kurmay Albaylar Metin Salgır, Müjdat Atakan ve Hasip Saygılı’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 rütbelinin de 4 No’lu Cezaevi’ni ziyaret ettiği belirtildi. 4 No’lu Cezaevi’nde ise başta eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, ile Şükrü Sarıışık ve Enggin Alan gibi isimler kalıyor.