BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.382,83
HABER /  GÜNCEL

Antalya'ya bile lapa lapa kar yağdı!

Antalya'da sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağmur yerini kar yağışına bıraktı.

Abone ol

Antalya'da bugün sabah saat 07.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur ve 3 dereceye düşen hava sıcaklığı, il merkezindeki yerini sulu kar yağışına bırakırken, çok az rakım farkı bulunan Kepezüstü Mevkii'nde de lapa lapa kar yağdı.

Denizden 39 metre yükseklikteki Antalya'nın Burdur yönündeki girişinde bulunan merkez ilçeleri Kepez ve Döşemealtı, yağan karla birlikte beyaza büründü. Evlerinden çıkan öğrenciler ve işlerine giden vatandaşlar bir anda bastıran karı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Cadde ve sokakları kaplayan karı gören Antalyalılar, dakikalarca kar topu oynadı. Vatandaşlar yakınlarını cep telefonlarıyla arayarak kar yağışını müjdeledi. İl girişindeki 'Antalya' tabelası, hatıra fotoğrafları için fon oluşturdu.

İSTANBUL BEYAZA BÜRÜNDÜ

Gece boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Karla birlikte etkili olan fırtınanın hızı zaman zaman 50 km. bulurken, evelerin çatıları bazı ana yollar ve ara sokaklar bembeyaz oldu.

Kar kalınlıkları; Şile, Beykoz, Ağva, Silivri ve Binkılıç'ta: 15-20 cm, Beylikdüzü, Halkalı, İkitelli, Zekeriyaköy, Çamlıca, Pendik, Kartal, Tuzla:8-12 cm, GOP, Ümraniye, Çekmeköy, Bostancı :4-7 cm, Taksim, Beşiktaş, Eminönü, Kağıthane: 3 cm * Dün sabah saat 07.00'den bugün sabah 07.00'ye kadar karla mücadele çalışmalarında 4 bin 24 ton tuz 32 ton solüsyon kullandı.

AKOM'DAN UYARI

İstanbul'daki kar yağışıyla ilgili Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporlarına göre İstanbul da bugün ve yarın da karlı hava etkili olacak. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar devam etti. AKOM ekipleri sabaha kadar ana arterler ve katılım noktalarında karla mücadele çalışmalarını sürdürdü" denildi.

E-5 KAPATILDI

Kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilen açıklamada, "Dün akşam saatlerinde Kartal Köprülü kavşağında meydana gelen trafik kazası nedeniyle E-5 yolu Emniyet yetkilileri tarafından ikinci bir kaza olmaması için bir süre trafiğe kapatıldı. Olay yerindeki hasarlı araçlar kaldırıldıktan sonra yol trafiğe açıldı" ifadesi yer aldı.

KAR KALINLIKLARI

İstanbul'un bugüne de kuvvetli rüzgârla birlikte kar yağışıyla başlandığı belirtilen açıklamada kar kalınlıkları ise şu şekilde belirtildi: Şile, Beykoz, Ağva, Silivri ve Binkılıç'ta: 15-20 cm, Beylikdüzü, Halkalı, İkitelli, Zekeriyaköy, Çamlıca, Pendik, Kartal, Tuzla:8-12 cm, G.O.Paşa, Ümraniye, Çekmeköy, Bostancı:4-7 cm, Taksim, Beşiktaş, Eminönü, Kağıthane:3 cm

PERŞEMBE AKŞAMINA KADAR SÜRECEK

Karın perşembe günü akşamına kadar süreceği kaydedilen açıklamada, "Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Kar yağışının aralıklarla Perşembe akşam saatlerine kadar devam etmesi ve sonrasında İstanbul'u terk ederek yerini ılıman havaya bırakması bekleniyor" denildi.

KULLANILAN SOLÜSYON

Kullanılan solüsyon miktarı ise şöyle ifade edildi: "Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saat 07.00'den bugün sabah 07.00'ye kadar karla mücadele çalışmalarında 4 bin 24 ton tuz 32 ton solüsyon kullandı" Ayrıca kimsesiz 233 vatandaşın Tevfik Aydeniz Spor tesisi ve otelde misafir edildiği belirtildi.

BURSA VE KARAMAN'DA OKULLARA KAR TATİLİ

YOĞUN kar yağışı nedeniyle Bursa ve Karaman'daki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

Bursa'da dünden itibaren aralıklarla süren kar yağışı nedeniyle trafikte olumsuzluklar görülünce Valilik, bugün il genelinde ilk ve orta dereceli okulların tatil edilmesine karar verdi. Kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğu Karaman'da da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün için ara verildi.