BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bumerang müdür MHP'den aday adayı

13 kez görevinden alınan ve her seferinde mahkeme kararıyla görevine dönen Fevzi Budak, MHP'den aday olmak için istifa etti

Abone ol

Tam 13 kez görevinden alınan ve her seferinde mahkeme kararıyla Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü görevine dönen Fevzi Budak, MHP'den milletvekili adayı olmak için istifa etti.

Son olarak bir yolsuzluk operasyonu kapsamında ve 56 gün cezaevinde kalan Budak, 24 Ocak 2011 günü makamına döndü. 24 Şubat'ta yeni bir kararnameyle Kars Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Fevzi Budak, bu kez siyasete soyundu.

Budak dün Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilmek üzere istifa dilekçesini valiliğe verdi. MHP'den miletvekili aday adayı olacağı belirtilen Fevzi Budak, Kars'a yapılan atamayla ilgili daha sonra  Erzurum İdare Mahkemesi'ne dava açacak.

MHP ADAYLAR İÇİN TOPLANIYOR

MHP seçim hazırlıklarını değerlendirmek ve milletvekili aday adaylığı ile ilgili koşuları belirlemek üzere bugün Merkez Yönetim Kurulu'nu topluyor.

Toplantıda aday adaylığı için alınacak ücret, aday belirlemede uygulanacak yöntemin önseçim mi yoksa merkez yoklaması mı olacağı gibi konular belirlenecek. 2007 seçimlerinde kadın aday adaylarından başvuru ücreti almayan MHP, yine aynı yöntemi benimseyecek.

Kadınlardan yine ücret alınmayarak yüksek katılım sağlanması, genç adaylardan ise cüzi bir ücret alınması düşünülüyor. Ancak son kararı yetkili kurul olan MYK verecek.