BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.460,00
HABER /  GÜNCEL

Siirt'te helikopter kazası: 17 asker şehit

Siirt'in Pervari ilçesi Köprüçay mevkiinde meydana gelen helikopter kazasında 17 asker şehit oldu

Abone ol
GÜL'DEN FLAŞ HELİKOPTER AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Siirt'te düşen helikopterde şehit olan 17 askerimizin ailelerine başsağlığı diledi.

screen-shot-2012-11-10-at-11.46.35-am.png

''ACIMIZ BÜYÜK''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pervari'de askeri helikopterin düşmesine ilişkin, ''acımız büyük'' ifadesini kullandı. CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun şehitlere rahmet dilediği belirtildi.

helikopter-neden-dustu.jpg 

İNTERNETHABER - TÜRKİYE, Atatürk'ün ölüm yıldönümünde Siirt'ten gelen acı haberle sarsıldı.

Pervari İlçesi'nin kırsal kesiminde Jandarmaya ait sikorsky tipi helikopter bu sabah düştü. Siirt Valisi Ahmet Aydın 17 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Şehitlerden 4'ünün helikopter personeli olduğu 13'ünün de jandarma özel harekatta görevli askerler olduğu belirtildi.

Herekol Dağı'nda düşen helikopterde bulunan 17 asker şehit oldu.

Yaralılar hastanelere kaldırılırken, Siirt Valisi Ahmet Aydın, helikopterin düşme nedenlerinin araştırıldığını belirtti.

OLAY YERİNDEN  İLK GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Siirt Valisi Ahmet Aydın, kazada, 13'ü jandarma özel harekat askeri, 4'ü de teknik personel olmak üzere 17 kişinin şehit olduğunu bildirdi.

SİS NEDENİYLE KAYALIKLARA ÇARPTI

Alınan bilgilere göre kaza 07.25’te meydana geldi.

Bölgedeki yoğun sis sebebiyle sorun yaşayan Skorsky tipi helikopter tepedeki kayalıklara çarptı. Kazada, 13'ü jandarma özel hareket askeri, 4'ü de helikopter personeli 17 asker şehit oldu.

HELİKOPTERDE BULUNAN ASKERLERİN RÜTBELERİ

Siirt Valisi Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada, Pervari ilçesi kırsalında meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerlerden birinin Siirtli olduğunu, şehit askerlerin kimlik tespit çalışmasının yapıldığını söyledi.

Aydın, ''Kazada, 3 subay, 4 astsubay, 1 uzman çavuş ve 9 uzman erbaş şehit oldu'' dedi.

17-şehidin-fotoğrafi2.jpg

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Siirt’in Pervari ilçesi Doğanca köyünde düşen askeri helikopterde şehit olan askerlerin acılı haberleri ailelerine ulaştı. İşte şehit ateşinin düştüğü 17 ilimiz:

''Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici (Kırklareli), Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici (Giresun), Jandarma Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın (Bartın), Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çelik (Kayseri), Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan (Diyarbakır), Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik (Kars), Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş (Erzurum), Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin(Adana), Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy (Tokat), Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse (Kahramanmaraş), Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur (Kayseri), Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan (Gaziantep), Jandarma Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi (Gümüşhane), Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin (Manisa), Pilot Üsteğmen Yakup Çınar (Kars), Uzman Hava Teknisyen Vedat Avcı (Afyonkarahisar) ve Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Şeker. (Konya)''

ŞEHİTLERİN HİKAYELERİ

17 vatan evladı şehit düştü, geriye yürek burkan hayat hikayeleri kaldı. Kiminin evliliği 1 ayını bile doldurmamıştı, kimisi de evlilik planları yapıyordu. Okumak için fotoğrafı tıklayın.

17-şehidin-fotoğraflari.jpg

KARA HABER DEVLETİN YÜZÜNE BÖYLE YANSIDI

Helikopter faciasından duyulan üzüntü 10 Kasım törenleri için biraraya gelen devletin zirvesi ve Genelkurmay Başkanı'nın da yüzüne yansıdı. Cumhurbaşkanı Gül, ''Acı haber bize sabah erken saatlerde ulaştı'' dedi.

screen-shot-2012-11-10-at-12.25.13-pm.png

TSK'DAN FLAŞ HELİKOPTER AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, Siirt'in Pervari ilçesinde meydana gelen helikopter kazasıyla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını, helikopterin düşüş sebebinin soruşturma sonucunda belirleneceğini bildirdi. Kazayla ilgili TSK açıklamasının (DEVAMINI OKU)

HEP FAKİR ÇOCUKLARI ÖLÜYOR

Kimi yeni evlenmişti, kimi evlenecekti. Bazıları geride bir eş ve çocuk bıraktı, bazılarının hikayelerinde yoksulluk vardı. Bir şehit babası isyan etti; "Hep fakir çocukları ölüyor" diye... Dediği gibiydi bir çoğunun hikayesi. (DEVAMINI OKU)

17-sehidin-isimleri.jpg

ONLARA DADAŞLAR DİYORLARDI

Helikopter kazasında şehit olan timin DADAŞLAR ismi ile anıldığı ortaya çıktı. Özel Harekat'ta görevli timdekilerin tamamı bölgede uzun süre çalışmış askerlerden oluşuyordu.

O timin bir yolculuğundan çekilen fotoğraflar da medyaya yansıdı...  (DEVAMINI OKU)

17-şehidin-fotoğraflari-1.20121110170522.jpg
ŞEHİDİN FACEBOOK'TA YAZDIĞI SON SÖZ

Facebook hesabında askerlik fotoğraflarını paylaşmıştı. Bir Atatürk hayranıydı... Sevgilisi ile çektirdiği fotoğrafı sayfasının en tepesini süslüyordu. Asker arkadaşları ile olan bir fotoğrafının altına iliştirdiği şiir şimde en çok paylaşılan şiir oldu... (DEVAMINI OKU)

dincer-ersoy.jpg