BIST 10.274
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,36
HABER /  POLİTİKA

Gül'den flaş helikopter açıklaması!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Siirt'te düşen helikopterde şehit olan 17 askerimizin ailelerine başsağlığı diledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül, Siirt'in Pervari İlçesi kırsalında düşen ve 17 askerin şehit olduğu helikopter faciasıyla konuştu.

Henüz kazanın düşme nedeni ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken Cumhurbaşkanı Gül, düşen askeri helikopterin zor hava şartlarında havalandığını belirttti.

Cumhurbaşkanı Gül, Siirt'in Pervari İlçesi kırsalında düşen ve 17 askerin şehit olduğu helikopter faciasıyla ilgili olarak ''Şehitler, arkadaşlarına yardım etmek için her şeyi göze alıp havalanan bir helikopterimizin düşmesiyle maalesef verilmiştir. Bir kez daha kendilerine rahmet diliyorum, ailelerinin hepsine sabır, bütün milletimize, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı diliyorum'' dedi.

10 Kasım nedeniyle Milli Kütüphane'de düzenlenen Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nca düzenlenen Atatürk'ü Anma Töreni'nde konuştu.

Gül yaptığı konuşmada; ''Sabah erken saatlerde 07.15'de yüreklerimizi dağlayan haber bize ulaştı. Milletin bütünlüğü için en zor şartlar altında canını feda eden güvenlik güçlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Siirtte maalesef 17 şehidimiz oldu. Başta Genelkurmay Başkanımız olmak üzere TSK'ya başsağlığı diliyorum. Bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.

TERÖRLE DEVLETİ HİZAYA GETİREMEZLER

Halkın huzuru için terörle amansız mücadele verilmektedir. Bu mücadelede sivil asker milletimiz bütündür.

Bölgemizde komşularımızda ortaya çıkan siyasi gelişmler bunları fırsat bilip terörden güç alanlar ve terör vasıtası ile milletimizi hizaya getireceklerini zanndenler yanılgı içindedirler.

TERÖRLE MÜCADELEYE KARARLILIKLA DEVAM EDİLECEKTİR

Pişmanlık duyacaklardır. Varımızla yoğumuzla büyük kararlılıkla terörle mücadele edilecektir. Karşımıza silahla çıkanana güçlü şekilde cevap verilecektir.

Terörle mücadele içeride ve dışarıda en tabii hakkımızdır ve kararlılıkla devam edilecektir.'' dedi.