BIST 9.797
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.457,71
HABER /  GÜNCEL

Sharapova'nın sözleri bakanı kızdırdı

Rus tenisçi Maria Sharapova'nın Türkiye'ye bir daha gelmem sözleri Bakan Kılıç'ı kızdırdı!

Abone ol

Rus tenisçi Maria Sharapova'nın Türkiye'ye yönelik sözlerine Bakan Kılıç'tan cevap var! Sharapova'nın yenilgi sonrası Türkiye'den ayrılmasına bir anlam veremediğini söyleyen Kılıç, organizasyonun gayet iyi olduğunu söylerken Sharapova'nın İstanbul'a yönelik eleştirilerinin de haksız olduğunu savundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisindeki Fenerbahçeli taraftarların maça girişleri sırasında yaşanan olumsuz görüntülere rağmen yasak kararının hala yanlış olduğunu söyledi.

BAKAN KILIÇ'TAN SHARAPOVA'YA TEPKİ

Atletizm pisti temel atma töreni için Bolu'da bulunan Bakan Kılıç, Rus tenisçi Maria

KENDİ GİTTİ SÖZLERİ KALDI...

WTA Championships'ten sakatlığını bahane ederek çekilen Maria Sharapova'nın esas gerekçesinin farklı olduğu iddia edildi. Söylenenlere göre Rus tenisçinin, Anadolu Efes'te oynayan nişanlısı Sasha Vujacic'e, "İstanbul’da köpekler sürüler halinde dolaşıyor. Burada kalırsan, seni ziyarete gelmem" diye rest çekmiş.

Sharapova'nın Türkiye'ye yönelik sözlerine de tepki gösterdi. TEB BNP Paribas WTA Championships Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası'na katılan Rus tenisçi Maria Sharapova'nın Türkiye'yi terk ettiğine yönelik haberlerin yer aldığının hatırlatılması üzerine de Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

''Aldığı yenilgiden sonra ülkeyi terk etmek ne demektir onu bilmiyorum ama doğrusu sakatlığı ya da performansının düşüklüğü nedeniyle de Türkiye'yi kabahatli ülke olarak görüyorsa da bu noktada bizim bir kabahatimiz yok. Hiçbir raketin, hiçbir tenisçinin kendi ülkesinde göremeyeceği kadar yüksek bir misafirperverlik ile karşılandılar. Kaliteli bir organizasyonda tenis oynama imkanı yakaladılar. Dünyanın hiçbir yerinde göremeyecekleri kadar nitelikli bir tenis izleyicileri karşısında salona çıktılar. Dolayısı ile bu ülkenin, bu ülke insanının bu iş için harcadığı paranın ve kaynağın değerini kıymetini bilmeleri lazım. Öyle 'sokakta köpek gördüm' türünden Türkiye'ye yönelik eleştiriler yapmak doğru da değil, şık da değil, vicdani de değil.

Bu ülkede her canlının yaratılmış olmaktan dolayı yaşama hakkı vardır. Bu coğrafyanın insanları bütün canlıların yaşama haklarına saygı duymaktadır. Başta insan olmak üzere. Dolayısı ile Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası'nın üzerine gölge düşürmek ve sudan bahanelerle 2020 Olimpiyatlarına aday olan Türkiye'nin imajını bozmaya yeltenmek kesinlikle haksız bir tavırdır. Türk medyasının da bu tavra aracılık etmemesi lazım. Eğer ki bu organizasyona katılan bir sporcu eleştiriyorsa bizim medyamızın o eleştirinin haklı olup olmadığına öncelikle bakması lazım. Başkaları kendi ülkelerinin hukukunu, imajını, menfaatlerini korumak için kılı kırk yararken bizim Türk medyasının da Türkiye Cumhuriyeti'nin imajını, hassasiyetlerini korumak üzere kılı kırk yarması, belki bazen 140 yarması gerekir.''