BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.396,66
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu Fransız Juppe ile görüştü

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Fransız mevkidaşı ile telefonla görüştü

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe ile telefonla görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Juppe'nin Bakan Davutoğlu'nu telefonla arayarak, Van'daki deprem nedeniyle ölenler için taziyelerini iletti. Fransa'nın Türkiye'ye yönelik yardımları konusunda bilgiler veren Juppe'nin görüşmede ayrıca Afganistan konusunu da Davutoğlu ile istişare ettiğini ifade edildi.

Juppe'nin görüşmede, gelecek hafta İstanbul'da düzenlenecek, "Afganistan için İstanbul Konferansı"na katılacağını teyit ettiği bildirildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile Dışişleri Bakanlığı konutunda yemekte bir araya geldi. Yemekte Haşimi'nin Van'daki deprem nedeniyle taziyelerini ilettiği belirtilirken, Davutoğlu-Haşimi görüşmesinde terör örgütü PKK'nın sona erdirilmesi için daha etkin iş birliği yapılması hususunun ele alındığı kaydedildi.

Yemeğin ardından Davutoğlu, Haşimi'yi uğurlamak üzereyken, Lübnan eski Cumhurbaşkanı Emin Cemayel konuta giriş yaptı. Dışişleri konutunun kapısında bir araya gelen Davutoğlu, Haşimi ve Cemayel basın mensuplarına birlikte poz verdi.