BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sen neymişsin be Twitter

Bürokrasi duvarını Twitter ile aşarak Bakan Fatma Şahin ile görüşen bir öğretmen, öğrenciyi yeniden okula döndürdü.

Abone ol

Kartal Ege Sanayi İlkokulu'nda 2. sınıfa giden kız öğrencinin ailesi tarafından okuldan alındığını öğrenen okul müdürü Tayfun Doğanyurt, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e ulaştı. Bakan Şahin'in çabasıyla kız öğrenci okuluna döndü.

Kartal Ege Sanayi İlkokulu Müdürü Doğanyurt, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin'e, okulun 2. sınıf öğrencilerinden B.M'nin ailesi tarafından okula gönderilmediğine ilişkin tweet attı.

Mesajı gören Bakan Şahin, ilgili genel müdürü konuyla ilgilenmesi için görevlendirdi. Ailenin, 4. sınıftaki erkek çocuğunu aynı okula devam ettirdiği, kız çocuğunu ise okula göndermediği belirlendi.

Genel Müdür, aileyle görüştü. Esnaf olan baba Hakim M, ikna olmuş gözükse de daha sonra kararından dönmedi ve B.M'nin eğitimine devam etmesine izin vermedi.

BAKAN ŞAHİN VAZGEÇMEDİ

Bakan Şahin, bu kez Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Haburcu ile görüşerek, konuyu çözmelerini istedi. Bakan Şahin, gerekirse kendisinin de aileyle görüşebileceğini ifade etti. 

Kaymakam Hamurcu devreye girince aile son hafta çocuğun okula devam etmesine izin verdi. Okulun son haftası eğitime dönen B.M'nin gelecek yıl da okula devam edeceği kaydedildi.