BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  DÜNYA

Taksim Dayanışması Gezi Parkı’nda

Taksim Dayanışması üyeleri, Gezi Parkı’na gelerek dünkü olaylarda gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. <br/>Taksim’...

Abone ol

Taksim Dayanışması üyeleri, Gezi Parkı’na gelerek dünkü olaylarda gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.
Taksim’de bir otelde basın açıklaması yapan grup, sloganlar eşliğinde Gezi Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Gezi Parkı’na girişte “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” şeklinde slogan atan grup, bir süre parkı gezdi. Grup adına avukat Can Atalay bir açıklama yaptı. Atalay, “Kanuni olmayan uygulamaya devam ediyorlar. Söktükleri ağaçları yerlerine koymamışlar. Orayı yaya kaldırımı haline getirmeye devam ediyorlar. İşledikleri suça devam ediyorlar. 6 Haziran mahkemenin kararı verdiği tarih, UYAP’a düştüğü tarih 18 Haziran. 3 Temmuz’da biz kararı duyurduk. Vali Mutlu yalan söylüyor. İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nin kararının Taksim Gezi Parkı’nı ilgilendirmediğini söylüyor. Ya yalan söylüyor, ya okuma yazma bilmiyor. Karar çok açık. Park olarak kalması gerektiği söyleniyor kararda” dedi.
Atalay, gözaltına alınan arkadaşlarının işkenceye uğradığını iddia ederek, “Arkadaşlarımız tehdit ediliyor. Gözaltındaki arkadaşlarımız serbest bırakılmalı. İşkence uygulamaları son bulmalıdır. Bu uygulamalara İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü son vermelidir. Yoksa sonuçları ağır olur” diye konuştu.
Açıklamanın ardından bir kişi basın mensuplarına tepki gösterince, Taksim Dayanışması üyeleri de bu kişiye tepki gösterdi. Grup, ardından parktaki bekleyişini sürdürdü.
(İHA)