BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şen kahkaha mahkemelik oldu

Saba Tümer Habertürk'ü takmadı, Star'a çıktı, sonra da CNN Türk'e transfer oldu. Habertürk de eli boş duracak değildi ya...

Abone ol

İNTERNETHABER

Saba Tümer'in CNN Türk'e transferi ortalığı karıştırdı. Habertürk Tümer'i savcılığa verdi.

Medyadaki flaş gelişmeyi dün akşamüstü gazeteciler.com'dan okudunuz: Saba Tümer unutulmaya yüz tutmuşken, kariyerinde ikinci kez doğmasına sebep olan Habertürk'ten CNN Türk'e transfer olmuştu.

Tümer'in Habertürk'le arasının bozulmasına sebep olansa dün akşam Star TV'de yayınlanmaya başlanan 'Süperstar Aile' yarışmasında jüri üyeliğiydi.

CNN TÜRK'E GİTMEYİ KAFASINA KOYMUŞ

Tümer Habertürk'ün izni olmadan bu jüri üyeliğini kabul etmiş ve kanal tarafından uyarılmıştı. Ancak bu uyarıyı dikkate almadığı, CNN Türk'e gitmeyi çoktan kafasına koymuş olduğu, dün akşam Star ekranlarında görülmesiyle belli oldu.

HABERTÜRK YÖNETİMİNDEN KARŞI ATAK

Ancak Habertürk yönetimi de boş durmadı. Ekranda sonsuz bir özgürlük verdikleri Tümer'in kendilerini arkadan vurmasına karşı bir atakla cevap verdiler. Onun CNN Türk'e gitmesini elbette engelleyemezlerdi ama haklarını sonuna kadar aramaya kararlıydılar. Star TV'ye program Tümer'i,

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA MÜRAACAT

İşte Habertürk TV'den yapılan yazılı açıklama:

Habertürk TV kendisiyle geçerli sözleşmesi bulunduğu halde, sözleşmeye aykırı olarak Star TV’de program yapan Saba Tümer hakkında ve programın yapımcısı Artı Yapım ile Star TV’nin yayıncısı Işıl Televizyonculuk yöneticileri aleyhine Türk Ticaret Kanunu’nun haksız rekabet hükümlerini ihlal ve Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenen güveni kötüye kullanma suçlarından dolayı cezalandırılmaları istemiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat etti.
İlgili yasalar söz konusu suçun failleri hakkında çeşitli hapis cezaları öngörüyor.

Habertürk TV’nin ceza soruşturmasının yanı sıra aynı kişiler aleyhine Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yüksek miktarlı tazminat davası da açacağı belirtiliyor.

SABA TÜMER: BENİ BİRAND İKNA ETTİ 

[PAGE]



Saba Tümer, Habertürk'ten ayrılarak CNN Türk'le anlaştı. Bu kararının ardından Tümer yaptığı açılmada şunları söyledi...

"Habertürk'le gerilimli bir şekilde ayrılmadım. Habertürk yönetimi Süperstar'dan gelen sunuculuk teklifini kabul etmememi istediler. Ben de onları yarı yolda bırakamam hiç değilse ilk hafta konuk sunucu olarak yer alayım, sonra bırakırım dedim.

Gerçekten de ilk hafta konuk sunucu olarak yer aldım. Ancak ondan sonra devreye Mehmet Ali Birand girdi ve benim aklımı çeldi. Hafta sonu tatilden gelerek Birand'la konuştum, benim aklımı çeldi ve cazip teklifini kabul ettim.

Habertürk'te yaptığım programın aynısını CNN Türk'te yapacağım. Program eylülde başlayacak. Birand'la anlaştıktan sonra kafam rahatladı, bir yandan tatil bir yandan da Süperstar devam edecek"...