BIST 9.879
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.458,83
HABER /  GÜNCEL

Selam dosyasının eski savcısından ilginç gerekçe

Selam Tevhid soruşturmasının savcısı olarak bilinen savcı Adnan Çimen, Yeni Şafak'ın haberine böyle cevap verdi.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesinde 'Hayalet Savcı' manşetiyle yayımlanan haberde kamuoyunda 'Selam soruşturması savcısı' olarak bilinen Adnan Çimen'in resmi kayıtlarda soruşturmaya hiç atanmadığı kamuoyuyla paylaşılmıştı. 

PİKNİĞE GİTTİĞİ İÇİN TELEFONU EVDE UNUTMUŞ

Sosyal medya hesabından soruşturmanın ince detaylarına kadar bilgi veren ve dosyada hukuksuzluk yapılmadığını savunan Çimen, haberin ardından Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Akşam geç saatlerde açıklama yapan Çimen, akrabalarıyla pikniğe gittiğini ve 'telefonunu evde unuttuğunu' söyleyerek haberi eve geldiğinde fark ettiğini söyledi.

ARKADAŞ VE SOSYAL MEDYA

Yeni Şafak'ın haberine dayanak olan HSYK incelemesinin gizli olduğu ve bu gizliliğin ihlal edildiği yorumlarında bulunan Savcı Çimen, 'Soruşturmayla ilgili paylaştığım bilgiler, diğer soruşturma savcılarıyla yaptığım görüşmeler ve soruşturmayla ilgili hafızamda kalanlar ayrıca basın ve sosyal medyada yeralan bilgilerden ibarettir' ifadelerini kullandı.

İŞİMİZ YOĞUNDU SADECE İMZA ATTIK

Soruşturmayla ilgili birkaç dinleme talebinde imzası olduğunu iddia eden Çimen şu ifadeleri kullandı: 'Yani 107 klasördeki belgelerden ancak birkaçı benim mahkemeden dinleme talebine ilişkindir. Bu belgeleri bulmak ilgili müfettişlerin görevi kapsamındadır. Ancak burada şu zorluk da söz konusu: Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılıklarının çalışma sistemi itibariyle dinlenme talebinin sağ alt köşesinde 'Cumhuriyet Savcısı' ifadesi şablon olarak çıkardı. İlgili savcının ismi yazılı olmazdı, yalnızca bazen sicil numarası kalemle yazılırdı. Genelde iş yoğunluğundan sicil numarası yazılmaksızın sadece imzalanarak mahkemeye gönderilirdi. Dosya incelendiğinde bu görülecektir. Dosyada bulunmadığı iddia edilen dinleme taleplerim muhtemelen sicil numarasız imzalanan taleplerdir. Ve bu nedenle bulunamamıştır.'

Savcı Çimen'in Selam soruşturması dosyasına hiç atanmadığı UYAP kayıtlarından belirlenmişti. Çimen'in 'Dosyaya kısa bir süre baktım, birkaç dinleme talebi imzaladım, iş yoğunluğu nedeniyle taleplere sicil numarası yazmadan sadece imza attım' açıklaması kamuoyunu tatmin etmedi.