BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.441,97
HABER /  GÜNCEL

Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak helikopter düşmesi sonucu şehit olan askerlerin cenaze törenleri düzenlendi. Şırnak'daki helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Abone ol

Şırnak'ta helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın, devletin zirvesinin katılımıyla uğurlandı. Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın için dün Ankara'da tören düzenlendi. Şehit askerlerimiz için yurdun çeşitli illerinde düzenlenen cenaze törenlerinde ise gözyaşları adeta sel olup aktı.

Ahmet  Hamdi Akseki Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Cumhurbaşkanı ERdoğan, Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Akar, çok sayıda milletvekili ve bürokrat cenaze namazı için saf tuttu.

ÇOCUKLARININ VAKUR DURUŞU GURURLANDIRDI

Cenaze namazını  Diyanet İşleri Başkanı  Mehmet Görmez kıldırdı.

Şehidin ailesi, 11 ve 22 yaşındaki oğulları da törende hazır bulundu. Ailenin vakur duruşu ve göz yaşı dökmemesi dikkat çekti.

Namazın ardından, şehitler kervanına bir büyük şehidi daha uğurladıklarını belirten Görmez, Tümgeneral Aydoğan Aydın ile diğer şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Şehit Aydın için helallik isteyen Görmez, şehidin yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Şehidin naaşı daha sonra bir süre top arabasında taşındı. Şehidin naaşının taşınması sırasında babası Ahmet Aydın, gözyaşları içinde tabuta dokunarak yürüdü.

Cenaze, daha sonra toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Mezarlığı'na uğurlandı.

Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan 13 askerimiz için yurdun çeşitli illerinde de cenaze töreni düzenlenirken gözyaşları sel oldu.

OSMANİYE 

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç, memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şenoba Tugay Komutanlığından kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılması sonucu kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde şehit olan 13 askerden Koç'un Türk bayrağına sarılı tabutu, Düziçi ilçesine bağlı Bostanlar köyündeki babaevine getirildi.

Şehit için burada helallik alındı, dua edildi. Anne Zeynep ve baba Ali Koç güçlükle sakinleştirildi. Üç çocuk babası şehidin eşi Fadıma ve oğlu Ali Can, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Daha sonra köy mezarlığında düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Osmaniye Valisi Kerem Al, bazı milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Koç'un cenazesi toprağa verildi.

KAYSERİ

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın emir astsubayı Kıdemli Astsubay Başçavuş Mehmet Erdoğan'ın (47), Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyyid Burhaneddin binası morgundan alınarak Melikgazi ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi Tavlusun Caddesi'nde bulunan evine getirildi.

Burada helallik alınmasının ardından Erdoğan için Kalem Kırdı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehidin eşi Rüya Erdoğan ile çocukları üniversite öğrencisi Burak ve lise öğrenci Emre Erdoğan'a başsağlığı diledi.

Törende fenalaşan şehidin babası Şahin Erdoğan'a sağlık ekipleri müdahale etti. 

Tabutun başına gelen şehidin eşi Rüya ve oğlu Burak Erdoğan uzun süre gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasıyla Kayseri Garnizonu ve Hava Şehitliği'ne götürülen şehit Erdoğan'ın naaşı burada defnedildi.

Törene şehidin ailesi, yakınları ve Özhaseki'nin yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Astsubay Mehmet Erdoğan, aynı kazada şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın uzun süredir emir astsubaylığı görevini yürütüyordu.

Şırnak şehitlerimiz nereli? En kötü haberi o ilçe aldı

Konya Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Özer'i uğurladı

Şehit Yarbay Songül Yakut'u binlerce kişi uğurladı