BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,21
HABER /  GÜNCEL

Şehit savcı dışarıya son kez seslendi

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz, teröristler tarafından rehin alındıktan sonra dışarıya bağırdı, "Ne duruyorsunuz, beni kurtarsanıza"

Abone ol

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, teröristler tarafından rehin alındıktan sonra, güvenlik güçleri kapıyı açmaya çalıştı. Savcı Kiraz'ın son sözleri "Ne duruyorsunuz, beni kurtarsanıza" oldu. Polis Savcı Kiraz'ı kurtarmak için odaya narkoz sıkmayı düşündü ancak odanın büyüklüğü gözönüne alınarak bu plandan vazgeçildi.

Türkiye’yi sarsan kanlı rehine olayıyla ilgili detaylar netleşiyor. Teröristlerin şehit ettiği Savcı Mehmet Kiraz’ın odasında rehinken, yetkililerin de çok sayıda kurtarma planını devreye sokmaya çalıştığı ortaya çıktı. Bunlardan biri de ‘narkoz planı’ydı.

Emniyet’ten verilen bilgiye göre, rehine krizi sürerken polis havalandırma kanallarından savcı Kiraz’ın odasına gaz sıkarak müdahale etmeyi düşündü. Bunun için de Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden anestezi uzmanları adliyeye getirildi ve görüşleri alındı. Anestezi uzmanları aynı büyüklükteki bir odayı kontrol ettikten sonra odanın hacminin büyük olduğunu, odaya gönderilecek gazın saldırganları etkisiz hale getirmekte yetersiz kalacağını söyledi. Bunun üzerine plandan vazgeçildi.

"NE DURUYORSUNUZ BENİ KURTARSANIZA"

Bu arada Savcı Kiraz'ın rehin alındıktan sonra dışarıya seslenip "Ne duruyorsunuz, beni kurtarsanıza" diye bağırdığı ortaya çıktı. Odaya giren saldırganların kapıyı kilitlemesi ve güvenlik görevlilerinin açmaya çalışması sırasında saldırganlar kapıya iki el ateş etti. Bu sırada savcı Kiraz’ın ‘Ne duruyorsunuz beni kurtarsanıza’ diye bağırdı.

MÜZAKERECİLER ANLATTI

Savcı Kiraz’ı rehin alan iki saldırganla yapılan müzakerelere katılan Halkın Hukuk Bürosu’ndan iki avukat dün bir açıklama yaptı. Açıklamada olayın nasıl yaşandığı özetle şu sözlerle anlatıldı: “Yaptığımız görüşmelerde eylemciler, rehin alınan savcının kendilerine kriminal inceleme sonucunda açığa çıktığı belirlenen bir polis ismi ve iki sicil numarası verdiğini, bu isimlerin yayınlanarak suçlarını itiraf etmelerini istedi. Polisle yapılan görüşmeler sonucu eylemcilere, biz avukatlar olarak bu açıklamayı yapabileceğimiz söyledik ancak onlar bir emniyet müdürünün de açıklamaya katılmasını istedi.”

SON GÖRÜŞME VE KURŞUN SESLERİ

“Fakat polis bunu kabul etmedi. Eylemcilerle tekrar telefon irtibatı kurduk. Eylemci telefonu ‘Son görüşme’ diyerek açtı, cevabı dinledikten sonra telefon kapandı, akabinde silah sesleri duyuldu, bununla beraber özel birlikler hareketlendi. İlk bombanın patlamasının ardından kısa süreli bir sessizlik oldu, sonra içeriden yeniden silah sesi ve marş sesi duyulmaya başladı. Marş devam ederken seri atış yapan makineli tüfek olarak algıladığımız atışlar oldu. Sonra ikinci bir bomba daha patladı.”