BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  GÜNCEL

Şehit oğlu Necip Can Erdoğan'a ağlayarak sordu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda çocukları ağırladı. Çocukların arasında yer alan bir şehit çocuğu Erdoğan'a soru sorarken ağladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 23 Nisan nedeniyle çocukları kabul etti. Erdoğan koltuğunu Başak Tahan'a devretti.

Cumhurbaşkanlığı makamına bu yıl bir kız çocuğu otururken, bir şehit çocuğunun da ağlaması yürek burktu.



ERDOĞAN'A SORU SORARKEN AĞLADI

Buluşmaya katılan çocuklar kendilerini tanıtırken, Çorum'dan gelen Necip Can isimli bir şehit çocuğu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a doğu ve güneydoğu illerinde devam eden terör operasyonları hakkında soru sorarken gözyaşlarına hakim olamadı.

"TERÖRÜ BİTİRMEK İÇİN NELER YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?"

Çorumlu Necip Can, ağlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Ülkemizde terör olayları oluyor ve bazı insanlar evlerinden oluyor. Terörü bitirmek için neler yapmaya çalışıyorsunuz?' diye sordu. Şehitlerin aile ve çocuklarının asla açıkta bırakılmayacağını vurgulayan Erdoğan, "Şu anda biliyorsunuz bu teröristlerle ilgili mücadelemiz yoğun bir operasyon dizisiyle devam ediyor. Çünkü biz bu terörü, teröristleri milletimizin huzuru, refahı için sonuna kadar mücadele ederek devam ettireceğiz. Çünkü bizim şehidimiz kanı yerde kalmayacak. Onun için de bu mücadelenin devamı gerekiyor. Özellikle şu anda güneydoğu bölgesi başta olmak üzere buralarda bildiğiniz gibi bir taraftan bu operasyonlar devam ederken diğer taraftan da biz oralarda şehitlerimize ve gazilerimize yönelik bildiğiniz gibi devletimizin aldığı bir dizi yardımlar paketi var. Şehitlerimiz bize emanettir. Biz onları asla açıkta bırakamayız ailelerini, çocuklarını" diye konuştu.

"TERFİLER ŞEHİDİMİZİN GIYABINDA DEVAM EDECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit asker ve polislerin gıyabi olarak terfi almaya devam edeceğini açıklayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatta şehitlerimizin gerek asker gerek polis bu noktada bir şehide denklerinin alabileceği terfiler neyse o terfileri de şehidimizin gıyabında almaya devam edecektir. Eğer albaylığa kadar çıkacaksa yarbay, binbaşı buralara kadar çıkacaksa buraya kadar yine çıkacaktır. Bu terfisini alacaktır. Tüm özlük haklarıyla beraber. Aynı şey polis için de geçerlidir. Onlarda da terfi alacaksa bu terfisini almaya yine devam edecek. Hiçbirisinin kıdemi asla kaybolmayacak. Bunları almaya devam edecek. Devlet bütün şehit ailelerinin çocuklarını da okutmayı taahhüt etmiştir. Bunları üniversite sonuna kadar okutacaktır"