BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,11
HABER /  GÜNCEL

Şehit babaya son bakış yürek burktu!

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Doğan'ın cenazesi Adana'da toprağa verildi.

Abone ol

Şehidin cenazesi Adana Asker Hastanesi morgundan alınarak merkez Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.Tabutun askerlerin omzunda getirilmesi sırasında yakınları gözyaşı döktü.

Şehidin babası Ali Doğan, tabuta sarılıp evladının fotoğrafını öperek, "Oğlum" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin polis memuru kardeşi Hasan Doğan, babası ile annesi Fatma Doğan'ı teskin etmeye çalıştı.Tören alanındaki askeri görevlilerde şehit annesiyle yakından ilgilendi. Şehidin hemşire eşi Yasemin Doğan kucağına 4 yaşındaki oğlu Ali Eren'i alıp gözyaşı döktü.

slide.20130109142539.jpg

Minik Ali Eren, yakasına takılan babasının fotoğrafını sevip okşayarak görenleri duygulandırdı. Bir subay da şehidin oğlunun elini tutarak uzun süre okşadı. Tabuttaki şehidin fotoğrafının bulunduğu çerçeve bir ara yere düştü.

Askerler yerden aldıkları çerçeveyi onardıktan sonra tekrar yerine koydu. Daha sonra Sabancı Merkezi Camisi imamı şehit için törene katılanlara dua ettirdi. Cenaze töreni sırasında güvenlik önlemi alan polis, havadan da helikopterle tedbir aldı. Cenaze namazını Adana Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırmasının ardından şehidin tabutu babası ve kardeşleri tarafından alınarak silah arkadaşlarına verildi. Şehidin naaşı bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu.Uzman Çavuş Mehmet Doğan'ın cenazesi buruk Mezarlığına götürülerek toprağa verildi.