BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,41
HABER /  GÜNCEL

Şamil Tayyar'dan Hulusi Akar ve MİT iddiası!

Hulusi Akar ve Hakan Fidan'ın istifa etmesi gerektiğini savunan Şamil Tayyar, Akar'ın boynundaki kemer izi için "Ben açıkçası onunla ilgili de şüpheliyim" dedi.

Abone ol

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın istifa etmesi gerektiğini belirtti. Tayyar, Akar'ın darbe ile irtibatlı olabileceğini söylerken "işte 'boynunda kemer izi vardı.' Ben açıkçası onunla ilgili de şüpheliyim" dedi.

Tayyar, Saray'da halen Cemaatçilerin olduğunu da söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz gecesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı aradığını fakat ulaşamadığını belirtmişti.

"MİT ERDOĞAN'A "MARMARİS'TE KALIN' DEDİ"

MİT’in 15 Temmuz darbe girişimini Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a haber vermediğinin ortaya çıkmasının ardından Şamil Tayyar MİT'i ve Hakan Fidan'ı eleştirdi. Tayyar Beyaz TV'de Ferda Yıldırım'ın sunduğu Son Söz programında; MİT'in 15 dakikayla saldırıdan kurtulan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "yerinizde kalmanız daha önemli" diye mesaj gönderdiğini iddia etti. Erdoğan'ın darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini hatırlatan Tayyar, "Ben olsam istifa ederdim" dedi.

"BOYNUNDAKİ KEMER İZİNDEN ŞÜPHELİYİM"

Şamil Tayyar, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın da istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Tayyar, "Şunu çok açık söylüyorum; Sayın Genelkurmay Başkanı'nın hemen istifasını vermesi ve yerine bir atamanın yapılması gerekirdi. Bu onu kurtarmaz, işte 'boynunda kemer izi vardı.' Ben açıkçası onunla ilgili de şüpheliyim" diye konuştu. AK Parti Milletvekili Tayyar, işin içinde olduğunun anlaşılmaması için Akar'ın boğazının morartıldığı iddiasını ileri sürdü.

"YARGILANMALI" DEMİŞTİ

Şamil Tayyar geçen hafta da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yargılanması gerektiğini savunmuştu. Tayyar, gerçekleşen darbe girişimiyle ilgili olarak, resmi hesabından attığı tweet'te "1. Ordu Komutanı Ümit Dündar, Genelkurmay Başkanlığına atandı. Çok yerinde ve tarihi karar. Hulusi Akar ayrıca yargılanmalı" ifadelerini kullanmıştı.