BIST 9.773
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.456,84
HABER /  SAĞLIK

Saç ekimi nedir nasıl yapılır?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Güncel Öztürk, saç ekimi nedir nasıl yapılır avantajları ve dezavantajlarını anlatt.

Abone ol

Dünya üzerindeki her insan kalın, sık ve sağlıklı saçlarının olmasını ister. Ama maalesef her insanın saçı istenildiği kadar gür olmayabiliyor. Hatta bazı kişilerde aşırı saç dökülmesi sonucu kellik oluşmaktadır. Bu talihsiz kişilerden biri iseniz, saç ekimi bu sorunun çözümü için uygulanan en etkili çözümdür.

Tıbbi tedaviler modern çağda önemli ölçüde gelişmiş göstermiştir. Bu da imkansız denen durumları çeşitli yollarla mümkün hale dönüşmüştür. Saç aşılama ya da saç ekimi protez dünyasında devrim yapmış başarılara örnektir. Ekim yapılan kıllar normallerinden ayırt edilememektedir. En iyi yanı ise saç ekimi yapılan bölgede tekrardan saç kaybı görülmemektedir.

Saç ekiminin nasıl yapıldığı ve sağladığı avantajlar hakkında bazı detaylar şu şekildedir:

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekiminin sağladığı avantajlardan bahsetmeden önce, saç ekimi prosedürünün nasıl yapıldığını bilmeniz gerekmektedir.

Yapılan işlem bir cerrahi müdahale olduğu için birçok kadın ve erkek saç ekiminden korkmaktaydı. Gelişen teknoloji sayesinde risk ve fiyat faktörleri açısından en güvenilir yöntemlerden biri haline döndü.

Saç ekimi sırasında, doktorlar diğer vücut bölgelerinden alınan saç köklerini toplayarak kellik görülen bölgelere yerleştirilmesi yapılır. Kısmi saç dökülmesi ile görülen kişide de aynı cerrahi yöntem tercih edilmektedir. Saç aşılama ya da saç ekimi yöntemi kirpik, kaş, göğüs ve yüzde de uygulanabilir.

SAÇ EKİMİNİN AVANTAJLARI

Daha önce de belirtiğimiz gibi azalan risk faktörleri sayesinde kişi sorun yaşamadan saçının keyfini çıkartabilmektedir. Ayrıca günümüzde saç ekimi pahalı bir ameliyat olmaktan çıkmıştır. Saç ekiminin sağladığı avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:

Saç ekiminin ilk ve en önemli avantajlarından biri o eski fotoğraflarınızdaki görünüme tekrar sahip olmanız. Deneyimli doktorların elinde en doğal haliyle eski görünümünüze kavuşabilirsiniz.
Saç ekimi sadece seyrelme sorununu iyileştirmekle kalmaz aynı zamanda istediğiniz saç modelini seçmek için imkân tanır. Evet, doğru duydunuz! Bu yöntemle, saçınızın uzunluğunu ve stilini seçme özgürlüğünüz var. Dahası, istediğiniz zaman stilinizi değiştirmek mümkündür.

Diğer avantajı ise herhangi bir donöre gerek olmamasıdır. Evet, donör kendin olabilirsin. Yukarıda açıklandığı gibi, doktorlar vücut kısmının diğer alanlarından saç köklerinizi alarak başarıyla ihtiyaç duyulan yere ekimini yapmaktadır. Dışarıdan destek almadığınız için ameliyat fiyatında büyük ölçüde azalma olmaktadır. Siz de saçınızın seyreldiğini hissediyorsanız en azından bir doktora danışmaya çekinmeyin.