BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.435,77
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet Partisi'nde geri sayım başladı!

Saadet Partisi'nde Ankara Spor Salonu'nda 17 Temmuz Pazar günü yapılacak büyük kongre için hazırlıklar devam ediyor.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 17 Temmuz'da yapılacak kongrede, ''Teşkilatımız beraber çalışalım derse aday olurum'' dedi.

Ankara Spor Salonu'nda 17 Temmuz Pazar günü yapılacak büyük kongre için hazırlıklar devam ediyor.

Genel Başkan Kamalak yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ve İslam dünyasının Milli Görüşe olan ihtiyacının bu dönemde daha da arttığına dikkati çekti. Yakın gelecekte Milli Görüş'ün yeniden Türkiye'nin kaderine hükmedeceğini savunan Kamalak, ''Milli Görüş bu ülkenin mikyasıdır, yani ölçü birimidir. Bundan sonra diğer partiler tutum ve istikametini Saadet Partisi'ne göre belirleyeceklerdir'' ifadelerini kullandı.

Henüz adaylığını açıklamayan Kamalak, partinin yetkili kurullarıyla görüş alış verişi yaptıktan sonra karar vereceğini kaydetti. Kamalak, ''Biz bir teşkilatız, büyük bir camiayız. Bu kararı sadece kendimiz vermeyiz. Arkadaşlarımız, teşkilatımız beraber çalışalım, yola beraber devam edelim derse aday olurum. Önemli olan bu partiye hizmet etmektir. Zira yakın gelecekte Saadet Partisi yeniden Türk siyasetinin merkezinde olacaktır'' diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın'ın, kendisini istifaya davet eden açıklamasına da değinen Kamalak, ''Necmettin Bey'in açıklaması siyaset tekniğine uygun bir yaklaşım olarak görmüyorum. İsterse gelir aday olur, o zaman istifaya gerek kalmaz, kararı kongre verir'' değerlendirmesinde bulundu.

MECLİS BİR AY KAYBETTİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yemin krizine ilişkin de ''Meclis 1 ay gereksiz yere zaman kaybetti. Türkiye'nin ve bölgemizde önemli gelişmeler yaşanırken, Meclis'in 1 ayı boş yere meşgul edildi'' değerlendirmesinde bulundu.