BIST 10.277
DOLAR 32,23
EURO 34,72
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kızılcahamam su ile şenlenecek

Geleneksel Kızılcahamam Kültür-Sanat ve Su Festivali'nde ünlü sanatçılar sahne alacak

Abone ol

Geleneksel Kızılcahamam Kültür-Sanat ve Su Festivali muhteşem Kuran tilaveti programı ile başlıyor. Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli hafızların ve kasidehanların katılımıyla açılışı yapılacak olan programda 5'li ezan, 5'li Sala, semazen gösterileri ve tasavvuf konseri düzenlenecek.

Kültür etkinlikleri çerçevesinde geleneksel gelin alma, kız ve erkek kınaları gibi bölümlerin canlandırılacağı festivalde ayrıca Deniz Seki, Mustafa Ceceli ve Oğuz Yılmaz gibi tanınmış sanatçılar da sahne alacak.

12 Temmuz'da start olacak festivalin sunuculuğunu ise Maceracı adlı programı ile Anadolu'yu farklı bir gözle tanıtan Murat Yeni yapacak.

Festivalle ilgili açıklama yapan Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, "5 gün sürecek olan festivalimize onbinlerce hemşerimizin katılımını bekliyoruz. Festivalimiz boyunca hemşehrilerimiz tanınmış sanatçıların konserleri, dünden bugüne gelenek ve göreneklerimizden olan gelin alma ve kına geceleri, Türk halk ve sanat müziği konserleri, Karakucak Gürüşleri düzenlenecektir. Festivalimize tüm Ankaralı hemşehrilerimiz davetledir. Kızılcahamam olarak en güzel şekilde ev sahipliği yapmak için hazırlıklarımız tamamdır." şeklinde konuştu.