BIST 9.890
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.448,12
HABER /  SEÇİM

Saadet Partili belediye başkanından Erdoğan'a destek

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir adaya oy vermeyeceklerini açıklayan Saadet Partisi yönetimine Saadet Partili başkandan itiraz var.

Abone ol

Erzurum'un Horasan ilçesinin Saadet Partili Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, cumhurbaşkanı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

Aydın, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 4,5 ay önce Saadet Partisi'nden belediye başkanlığı görevine seçildiğini hatırlattı.

Horasan'ın ve ülkenin menfaatlerini göz önünde bulundurarak Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığını desteklediklerini söyleyen Aydın, "Bunlar kişisel düşüncelerimizin ötesinde milletimizin düşüncesine katılmak kaydıyla Horasan'ın stratejik önemi yani Horasan diğer ilçelere nazaran daha değişik bir pozisyonda. Horasan'da terör örgütünün olsun, çeşitli kötü emelli insanların hesapları vardır. Bizim de bu hesapları bozmak için elimizden gelen gayreti sarf ederek, devletimizin desteğini her zaman arkamızda hissederek, bunların çabası içerisindeyiz" dedi.

Aydın, cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye'nin 50 yıllık geleceğini ilgilendirdiği kadar Horasan'ın da geleceğini ilgilendirdiğini vurgulayarak, Horasan'da meydana gelen olayları seyrederken buranın dokusunu bozan bazı insanların kardeşliği bozmak için çalıştıklarını söyledi.

YÜZDE 60 OYLA SEÇİLECEKTİR

Bu oyunlara fırsat vermediklerini dile getiren Aydın, "Artık cumhurbaşkanımız demek istiyorum, çünkü seçilecek. Ayın 10'unda yüzde 60 oyla cumhurbaşkanı seçilecektir, biz elimizden gelen desteği göstereceğiz. Horasan'ın birliği, beraberliği, kardeşliği için bu kararı aldık. Devletin bekası bizim şahsi görüşlerimizin önünde olmalıdır. Doğru bir tanedir, o doğru da Allah'ın doğrusudur. Biz de doğru bildiğimiz için bugün cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip beyin yanında olduk. İnşallah memleketimiz için, milletimiz için bunun hayırlı olduğuna bizler inandığımız gibi Türkiye'mizdeki bütün vatandaşlarımızın da inandığına inanıyoruz" diye konuştu.

Aydın, siyasette, özellikle de mahalli seçimlerde kişilerin düşüncelerinin ayrı olabileceğini, kişilere bağlı olarak seçim yapılabileceğini belirterek, cumhurbaşkanı seçiminin tüm Türkiye'yi ilgilendirdiğini, çevremizde Irak, Mısır, Suriye'de ateş çemberi olduğunu ve Türkiye üzerinde de bazı oyunlar oynandığını belirtti.

DİĞER ADAYLARIN YANINDA OLMAMIZ İHANET

Türkiye'nin güçlülüğünün devamı için dua ettiklerini dile getiren Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizlerin şimdi kalkıp da diğer adayların yanında olmamız bu ülkeye ihanetin dışında bir düşünce değildir. Horasan'da partili diğer arkadaşlara da aynı şekilde söyledim. Horasan'da öyle bir oy çıkması lazım ki yüzde 80-85 civarında, Horasan'daki kardeşliğin, birliğin ne kadar güçlü olduğunu tüm Türkiye'ye deklare etmemiz lazım. Horasan, Türkiye'nin yapısını en iyi teşkil eden ilçelerden biri. Bunun bozulmaması için dün nasıl davrandıysak bugün de aynı şekilde daha dikkatli davranacağız. Allah cumhurbaşkanımızın yardımcısı olsun. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun."